Αναζωπύρωση Εύβοια
Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Νέα αναζωπύρωση ανάμεσα σε Γαλατσώνα και Αβγαριά

Το μέτωπο είναι σε εξέλιξη

Ο πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια φαίνεται πως δεν έχει σταματημό.

Μέσα σε χαράδρα μεταξύ Γαλατσώνας και Αβγαριάς ξέσπασε νέα αναζωπύρωση. Οι 40 Σέρβοι πυροσβέστες που ήρθαν για βοήθεια μαζί με τους Έλληνες ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη με τις φλόγες.

Επιχειρούν 10 οχήματα της πυροσβεστικής. Αυτή την ώρα η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη…

Η ευρύτερη περιοχή έχει καλυφθεί από τη φωτιά και τον καπνό, ενώ κάτοικοι, εθελοντές αλλά και πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να σταματήσουν την ορμή της φωτιάς, με τις αναζωπυρώσεις πάντως να είναι συνεχείς και να απειλούν ξανά οικισμούς.


Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά έχει φτάσει σε κοντινή απόσταση από την Ιστιαία, η οποία τρέχει με μεγάλη ταχύτητα. Όλοι περιμένουν τα εναέρια, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν απλωθεί πάνω από την πόλη.

Δείτε τις εικόνες

5356250
5356251
5356255
5356257
5356258
5356264
5356265

Η τελευταία αναζωπύρωση στη Γαλατσώνα, που είναι μόνιμος πονοκέφαλος το τελευταίο 24ωρο πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις που δεν σταματούν ούτε με τα χωματουργικά μηχανήματα. Οι φλόγες έχουν φτάσει λίγα μέτρα από το χωριό.
535608923

Το μέτωπο στο Ασμίνι είναι περισσότερο επικίνδυνο και έχει κατεύθυνση προς το χωριό.

Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα ρίχνουν τα δέντρα, έτσι ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερή απόσταση.


Μετά το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε και πάλι το μέτωπο στο χωριό Αβγαριά αποκτώντας τεράστιες διαστάσεις καθώς έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι. Η φωτιά καίει το δάσος σε χαράδρα και είναι δύσκολο για τους πυροσβέστες να πλησιάσουν το μέτωπο.

Όλα παραδόθηκαν στις φλόγες όπως φαίνεται και σε βίντεο πάνω από τα καμένα που δημοσιεύει η ομάδα UpStories.

«Θα καούμε ζωντανοί – Στείλτε αμέσως εναέρια μέσα»

Στα πύρινα μέτωπα η κάμερα του MEGA κατέγραψε τέσσερα Canadair να πετούν, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό το αν θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε ρίψεις νερού.

«Έχουμε ξεμείνει από εχθές το απόγευμα από καύσιμα. Δεν έχουμε νερό, δεν έχουμε ρεύμα, δεν έχουμε τίποτα! Χωρίς εργαλεία δεν πάει. Τώρα ήρθαν αεροπλάνα και έριξαν νερό. Βενζίνα και πετρέλαιο χρειαζόμαστε. Θα καούμε ζωντανοί. Ήδη έχουμε καεί» δήλωσε οργισμένη και απευθύνοντας ύστατη έκκληση η πρόεδρος της Κοινότητας Ασμηνίου.

«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση μόνοι μας. Έχουμε μόνο μία μπουλντόζα και τα παιδιά του χωριού. Χρειαζόμαστε εναέρια μέσα. Θα καούμε!» πρόσθεσε.