Μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις «λέει» η γνωστή παροιμία ή αλλιώς κλασική εφαρμογή του «Ηγεσία δια του παραδείγματος» θα προσθέταμε εμείς.

Φωτογραφία από την παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στην ορκωμοσία των νέων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) των Ειδικών Δυνάμεων στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Η τελετή της επισήμου εντάξεως των νέων ΕΠΟΠ πραγματοποιήθηκε κάτω από έντονη – εντονότατη – αρκετές φορές βροχόπτωση. Η παράταξη των νέων προς ορκωμοσία κομάντος ήταν «εν υπαίθρω» ασφαλώς (καταδρομείς άλλωστε) και όταν άρχισε η βροχή, ο – καταδρομέας έτσι και αλλιώς – Αρχηγός απλώς έκανε ένα βήμα μπροστά από το προστατευτικό σκέπαστρο, κάτω από το οποίο οι υπεύθυνοι της τελετής είχαν τοποθετήσει τη θέση του.

Οι επίσης κάτω από το στέγαστρο, αλλά ένα βήμα πίσω του, ήταν ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΔΕΔ) του ΓΕΣ Υποστράτηγος Πάρις Καπραβέλος και ο Συνταγματάρχης Διοικητής του ΚΕΕΔ. Αμφότεροι, έκαναν απλώς και αυτοί ένα βήμα και βρέθηκαν πίσω από τον Αρχηγό στη βροχή, όπως και οι νέοι κομάντος «τους» σε όλη τη διάρκεια της τελετής.

«Λεπτομέρεια» θα πει κάποιος αδαής.

Ηγεσία, ή αλλιώς ο τρόπος διοικήσεως που είναι ο ενδεδειγμένος για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά κατ’εξοχήν εφαρμόζεται στους Καταδρομείς των Ειδικών Δυνάμεων από την πρώτη – κυριολεκτικώς – στιγμή της εντάξεώς τους σε αυτές.

Καλότυχοι οι νέοι κομάντος μας και καλή σταδιοδρομία να έχουν!

Στιγμιοτυπο_οθονης__42_