Λουκέτο επέβαλαν οι αρχές το πρωί της Τρίτης στο «υπουργείο Θεραπειών» της Αράχωβας.

Εφορία, Αστυνομία και υγειονομικό πραγματοποίησαν έλεγχο στο περιβόητο υπουργείο Θεραπειών δεν βρήκαν άδειες και χαρτιά και έκλεισαν το κατάστημα.

Οι αρνητές που είχαν εφεύρει δικούς τους νόμους και νομίσματα και πωλούσαν κρέμες ως φάρμακο κατά του Covid, βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Διστόμου για παράβαση του νόμου περί προστασίας κατά του κοροναϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, η 49χρονη ιδιοκτήτρια του «υπουργείου Θεραπειών» συνελήφθη για απείθεια, καθώς αρνήθηκε να τους επιδείξει την ταυτότητά της, αλλά και για μη τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Ταυτόχρονα, της επιβλήθηκε πρόστιμο 5.300 ευρώ, σύμφωνα με τον Alpha, ενώ σημειώνεται πως νωρίτερα διενήργησαν ελέγχους κλιμάκια της αστυνομίας, της εφορίας αλλά και της Επιθεώρησης Εργασίας.

Το κατάστημα σφραγίστηκε για 15 ημέρες, ενώ η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται.

Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης αυτοαποκαλούνται... «υπουργοί»-μέλη του παγκόσμιου κινήματος νομικής εμπιστοσύνης.

Οι άνθρωποι αυτοί υποστήριζαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει κοροναϊός, πραγματοποιούσαν covid tests χρησιμοποιώντας σκευάσματα από... ρίγανη, ότι στο «υπουργείο» ήταν απαραίτητο να μην φορούν οι πελάτες μάσκα, ότι οι συναλλαγές γίνονται με... πέτρες και βότσαλα και ότι το ελληνικό κράτος δεν είχε καμία δικαιοδοσία επάνω τους.

Μάλιστα, στην είσοδο είχαν αναρτήσει και... απόφαση της Βασίλισσας Ελισάβετ, σύμφωνα με την οποία μπορούσαν να έχουν δικό τους νόμισμα και χρηματοοικονομικό σύστημα που μπορούσε να καταργεί χρέη και δάνεια.

Με βάση τις δικές τους θεωρίες, αποφάσισαν να ανοίξουν το «υπουργείο θεραπειών» χωρίς καμία από τις απαιτούμενες άδειες. Εμβρόντητος ο δήμαρχος της περιοχής, τους άκουσε να ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν και το εμβόλιο κατά της πανδημίας.

Οι ίδιοι έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Λαέ της Αράχωβας, πηγαίνετε και ρωτήστε τον Δήμαρχό σας γιατί δεν έχει μοιραστεί μαζί σας το αντίδοτο του COVID-19 που του δόθηκε πριν ενάμιση χρόνο. Δείτε το βίντεο που μας λέει ότι δεν το πιστεύει και αρνείται το αντίδοτο που του προσφέραμε σε μια σύριγγα».

"Στο παρελθόν ξέρουμε ότι ήταν με το Σώρρα, έχουν βρει το εμβόλιο μας λέγανε για τον κορωνοϊό, εντάξει, είναι γραφικοί, είναι 2-3 άτομα που δεν ασχολείται κανείς σοβαρά", αναφέρει ο δήμαρχος Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας.