Ο ρυθμός των εισαγωγών παιδιών, ηλικίας 5 – 17 ετών, με νόσο COVID – 19 στα νοσοκομεία του συστήματος Υγείας του μητροπολιτικού Δήμου της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια της έξαρσης της εξάπλωσης του στελέχους Όμικρον του νέου κοροναϊού, ήταν μόλις… 2 – 3 ανά εκατομμύριο, σύμφωνα με όσα αναφέρει την Κυριακή, σε ανάρτησή του στο twitter ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, Τζόζεφ Άλλεν.

Πρόκειται για ένα από τα επίσημα δεδομένα, τα οποία έχει δώσει στη δημοσιότητα το υγειονομικό τμήμα του μητροπολιτικού Δήμου της Νέας Υόρκης, για το χρονικό διάστημα το οποίο αφορά τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου του 2021.

Την ίδια στιγμή, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της επαναλειτουργίας όλων των σχολείων όλων των βαθμίδων στη χώρα μας, το επίσημο ημερήσιο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) δείχνει για την Κυριακή 9 Ιανουαρίου ότι η εκθετική αύξηση της διασποράς του νέου κοροναϊού στη χώρα μας έχει μετριασθεί εμφανώς, ενώ ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, περιγράφει ως εξής στο parapolitika.gr τις αναμονές των ειδικών επιστημόνων για την εβδομάδα η οποία ξεκινά.

“Δεν είναι εύκολο να προβλέψουμε πως θα κινηθεί η διασπορά μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Το βασικό, πιο πιθανό ‘σενάριο’ μιλά για σταθεροποίηση των νέων διαγνώσεων, αν και είναι πιθανό να δούμε μία μικρή αύξησή τους, λόγω αυξημένου testing. Τα σχολεία, με όσα γνωρίζουμε, από το άνοιγμά τους πέρυσι τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο και με το επαυξημένο testing, δεν έχουν τη δυναμική να ανατρέψουν αυτή την τάση”.