Συνεχίζουν να προκαλούν σοκ οι αποκαλύψεις για τη φονική δράση της συμμορίας των χούλιγκαν, οι οποίοι ενεργώντας συντεταγμένα δολοφόνησαν τον 19χρονο Άλκη Καμπανό και τραυμάτισαν δύο φίλους τους στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από τον 23χρονο αλβανικής καταγωγής, τον πρώτο που συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση, τον δρόμο προς τις φυλακές πήραν οι δυο πρώτοι που απολογήθηκαν χθες στην ανακρίτρια για τη δολοφονία του Άλκη ενώ σήμερα και αύριο θα οδηγηθούν στο ανακριτικό γραφείο όλοι όσοι εμπλέκονται με τη δολοφονία.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, φέρεται να έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος.

Και οι δύο παραδέχθηκαν κατά τις πολύωρες απολογίες τους ότι βρίσκονταν στο σημείο του άγριου εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή.

Ο Άλκης και οι φίλοι του είδαν τους δράστες να τους κυκλώνουν. Δέχθηκαν άγρια επίθεση, την οποία περιέγραψαν λεπτομερώς.




«Θυμάμαι μόνο τα χαρακτηριστικά του ενός, αυτού που σας είπα ότι προπορευόταν και κρατούσε το δρεπάνι. Αυτός φορούσε μία μαύρη λαιμουδιέρα, μαύρη σηκωμένη μέχρι το ύψος της μύτης. Ήταν περίπου 21 ετών και είχε λίγα παραπανίσια κιλά. Είχε καστανόξανθα μαλλιά πολύ κοντά στο πλάι και πολύ μεγαλύτερο στο επάνω μέρος του κεφαλιού του», ανέφερε ο ένας φίλος του Άλκη.

Σημειώνεται πως ο 23χρονος Α.Κ. είναι γνώριμος στις αρχές από επεισόδια. Μετά τη δολοφονική επίθεση βρήκε καταφύγιο σε σύνδεσμο. Ο δράστης που συνελήφθη πρώτος κατηγορείται ως ο οδηγός του 1ου αυτοκινήτου κατά την επίθεση στον Άλκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ακόμη ένα άτομο με τα αρχικά Α. Γκ. κατηγορείται πως τραυμάτισε με μαχαίρι φίλο του Άλκη και ήταν στο λευκό όχημα.  Αντίστοιχα και ο Ο. Τζ. συμμετείχε στην επίθεση και ήταν στο ίδιο αυτοκίνητο. 

Όπως περιέγραψαν οι τραυματίες φίλοι του Άλκη, οι δράστες είχαν φροντίσει να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους.

«Εγώ είδα συνολικά επτά με οκτώ άτομα. Ήταν όλοι τους μαυροφορεμένοι με κουκούλες, λαιμούδιες και σκούφους. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίσω κανέναν απ' αυτούς. Ακόμα κι αυτόν που με μαχαίρωνε, δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τίποτα γιατί φαίνονταν μόνο τα μάτια του τα οποία ήταν καστανά ή μαύρα», κατέθεσε ένας εκ των δύο φίλων του 19χρονου. 

Οι αρχές αναζητούν και ακόμη ένα άτομο, το οποίο ήταν σε ένα τρίτο όχημα τη στιγμή της επίθεσης.



Διέταξε τεστ DNA για όλους η ανακρίτρια

Η 7η τακτική ανακρίτρια διέταξε να υποβληθούν σε τεστ DNA όλοι τοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Σκοπός είναι να πιστοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο ο βαθμός συμμετοχής του καθενός. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, το dna θα συγκριθεί με το γενετικό υλικό στα πειστήρια, δηλαδή στο δρεπάνι και στο μαχαίρι, που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία, καθώς εντοπίστηκαν στον τόπο της δολοφονίας του 19χρονου.




Τι ισχυρίστηκαν οι δύο προφυλακισθέντες

Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, φέρεται να έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, ο πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και προσωρινά κρατούμενος.

Αμφότεροι, κατά τις πολύωρες απολογίες τους, παραδέχθηκαν ότι βρίσκονταν στο σημείο του στυγερού εγκλήματος, ωστόσο αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή.

Ο 21 ετών Έλληνας ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ενεργό συμμετοχή ούτε στη δολοφονία του άτυχου φοιτητή, αλλά ούτε στον τραυματισμό των δύο φίλων του.

«Πήγαμε στην περιοχή (της Χαριλάου) γιατί ξέραμε ότι υπάρχει σύνδεσμος κι ότι είναι εκεί οπαδοί. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο βλέπω σφοδρότατα χτυπήματα και ροπαλιές με ιδιαίτερη ένταση. Αντιλήφθηκα ότι θα εκτραπεί η κατάσταση και πιθανόν να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα. Για αυτό το λόγο επέστρεψα στο αυτοκίνητο. Είδα κάποιους να φέρουν μαχαίρια και κάποιους όχι» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος.

Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δήλωσε μετανιωμένος για το συμβάν. «Δεν ξέρω πως θα ζήσω από 'δω και πέρα γνωρίζοντας ότι είμαι μέρος αυτού που συνέβη», υποστήριξε στην ανακρίτρια.

Από τη μεριά του, ο 20χρονος συγκατηγορούμενός του, με καταγωγή από την Αλβανία, αποδέχθηκε την εμπλοκή του στο επεισόδιο, όχι όμως ότι επιτέθηκε στον 19χρονο, λέγοντας πως τραυμάτισε έναν από τους φίλους του Αλκη.

«Είχα συμπλοκή με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν» και συγκεκριμένα με «αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος». Όπως είπε «με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι».

Καταπέλτης το κατηγορητήριο

Για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλκη, ταυτοποιήθηκαν 1 1 πρόσωπα, εκ των οποίων 8 Έλληνες και 3 Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών, οι οποίοι -πλην του 20χρονου Αλβανού, που διέφυγε στην Αλβανία και εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα διεθνούς αναζήτησης- έχουν όλοι συλληφθεί.

Το κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες είναι πολύ βαρύ, καθώς αναφέρει ότι εκτός από τον Άλκη είχαν πρόθεση να δολοφονήσουν και τους δύο φίλους του που βρίσκονταν στο σημείο.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Κατευθείαν τους ρωτήσατε ποιας αθλητικής ομάδας είναι οπαδοί και στο άκουσμα της παραδοχής τους, ότι υποστηρίζουν την ομάδα του Άρη, χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε λεκτική αντιπαράθεση, όλως αιφνιδίως επιτεθήκατε σε αυτούς, χτυπώντας τους με σφοδρότητα με τα μαχαίρια, τα πτυσσόμενα κλομπ, τους μεταλλικούς σωλήνες, λοστούς και το αναδιπλούμενο δρεπάνι. Πιο συγκεκριμένα, με τη χρήση των ως άνω καταφέρατε πολλαπλά χτυπήματα στον Αλκιβιάδη Καμπανό προκαλώντας σε αυτόν τραύμα στην πρόσθια επιφάνεια του δεξιού μηρού, δύο τραύματα στην εξωτερική επιφάνεια του αριστερού μηρού, ρωγμώδες κάταγμα κρανίου στην ινιακή χώρα και στον κρανιακό βόθρο και υπαραχνοειδή αιμορραγία, εκ των οποίων τραυμάτων επήλθε ο θάνατός του».