«Ο πελάτης μου έρχεται οικειοθελώς να παραδοθεί στις αλβανικές αρχές», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο δικηγόρος του 20χρονου που διέφυγε στην Αλβανία, Παρασκευάς Σπυράτος.

«Θέλω να εκφράσω και δημόσια διότι αυτή είναι η εντολή που έχω ως πρώτη θέση του το ότι ζητάει συγγνώμη. Μιλάει ότι είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του αυτό το οποίο έζησε. Είναι βαθιά μετανιωμένος που συμμετείχε με τον όποιο τρόπο συμμετείχε, θα δούμε ποια ήταν η συμμέτοχη του όταν θα έρθει ο ίδιος να απολογηθεί στο περιστατικό. Εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια και καταδικάζει κι ο ίδιος την εξέλιξη φυσικά που είχε αυτό το περιστατικό που είναι για όλους μας δυσάρεστο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜ.: Θα έρθει στην Ελλάδα ή θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές;

«Θα έρθει στην Ελλάδα. Θα έλεγα ως προς αυτό το σκέλος εν μέρει ο εκλεκτός συνάδελφος ο κος Κούγιας έχει διαψευστεί γιατί αν υπήρχε σχετική δήλωση ότι τα επόμενα είκοσι έτη δεν πρόκειται να δούμε τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο στην Ελλάδα διότι νομικά δεν υπήρχε η δυνατότητα να εκδοθεί, να υποχρεωθεί να έρθει και να υποβληθεί στη διαδικασία ενός δικαστηρίου», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Ο πελάτης μου έρχεται οικειοθελώς να παραδοθεί στις αλβανικές αρχές, έχουνε ενημερωθεί εδώ οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης σε υψηλά κλιμάκια της Ασφάλειας και ειδικώς το τμήμα των ανθρωποκτονιών που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχει μια εσωτερική συνεννόηση με τις αλβανικές αρχές, θα περάσει μια διαδικασία δικαστηρίου που αφορά την έκδοση, μια σύντομη διαδικασία, εκεί νομίζω θα υπάρξει συνεργασία των χωρών ώστε σε σύντομο χρόνο συναινώντας πάντα ο ίδιος στο να έρθει στην Ελλάδα, να μπορέσει σύντομα να έρθει και να τύχη μιας δίκαιας δίκης, να εξηγήσει αυτα που πρέπει να εξηγήσει», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς ως προς τη συμμετοχή του εντολέα του στη δολοφονία του Άλκη, απάντησε: «Επί της ουσίας δεν είχαμε τη δυνατότητα να αναλύσουμε πολλά πράγματα, επιφυλάσσομαι κι ο ίδιος να έχω ακριβή θέση για την υπεράσπιση του εφόσον έρθει στην Ελλάδα ή εγώ τον επισκεφτώ στην Αλβανία και συζητήσουμε για τις λεπτομέρειες των δεδομένων».

ΔΗΜ.: Πιστεύετε ότι μέχρι το Σαββατοκύριακο θα είναι στη Θεσσαλονίκη;

«Νομίζω τόσο γρήγορα όχι. Θα εκπλαγώ δηλαδή αν γίνει τόσο γρήγορα η διαδικασία εκεί αλλά δεν το αποκλείω γιατι σας λέω υπάρχει κινητοποίηση κι εδω από τις αρχές, και από το υπουργείο, κι από αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας, γενικότερα υπάρχει μια κινητοποίηση, μια συνεργασία σε αυτό το θέμα για να προχωρήσει», είπε ο κ. Σπυράτος.

Ερωτηθείς αν του πρότεινε ο ίδιος να επιστρέψει οικειοθελώς ή ο ίδιος είχε πάρει την απόφαση, απάντησε: «Είχε ήδη ο ίδιος ώριμη απόφαση προς αυτό κι αυτή φυσικά ήταν από την πρώτη στιγμή η δική μου συμβουλή διότι θεωρώ δεν υπάρχει άλλη οδός από το να αντιμετωπίσει κάποιος την πραγματικότητα και τα δεδομένα αυτής της δυσάρεστης επαναλαμβάνω υποθέσεως».