Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρμόδιων αρχών για την τραγική υπόθεση με τα τρία κοριτσάκια από την ίδια οικογένεια που έχασαν τη ζωή τους σε διάστημα τριών ετών.

Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί είναι οι γιατροί που τοποθετούνται δημοσίως, στην τηλεόραση για την εν λόγω υπόθεση, με αποτέλεσμα η Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών του υπουργείου Δικαιοσύνης να βγάλει αυστηρή ανακοίνωση τονίζοντας ότι δηλώσεις ιατροδικαστών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που δεν είχαν καμιά σχέση με τα υπό διερεύνηση περιστατικά και τονίζει ότι ο λάθος χειρισμός των περιστατικών δημιουργεί σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης.


Την ίδια ώρα νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για το θάνατο της Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι γιατροί μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας που παρακολουθούσαν την Τζωρτζίνα κάλεσαν οι ίδιοι την αστυνομία μετά τον θάνατο της 9χρονης. Συγκεκριμένα, οι γιατροί που κούραραν την Τζωρτζίνα αποφάσισαν να ειδοποιήσουν την ελληνική αστυνομία, ώστε να υπάρξει παρέμβαση από τις Αρχές για την καλύτερη διερεύνηση της υπόθεσης και να γίνει ορθή ιατροδικαστική εξέταση, καθώς η αιτία θανάτου δεν σχετιζόταν με όσα είχαν μέχρι στιγμής υπόψιν τους.

Πρόθυμη να εξεταστεί από ψυχίατρο η μητέρα για το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου

Πάντως, η μητέρα των τριών κοριτσιών που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, απάντησε ευθέως στην ερώτηση εάν θα πήγαινε σε ειδικό προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου, μια ψυχική διαταραχή όπου o φροντιστής προκαλεί συμπτώματα σε ένα εξαρτημένο άτομα, παιδί ή ηλικιωμένο.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί το σύνδρομο Μινχάουζεν by proxy, είναι μια ψυχική διαταραχή δύσκολα ανιχνεύσιμη. Το σύνδρομο πήρε το όνομά του από τον βαρόνο Baron Munchausen, ο οποίος ήταν γνωστός για τις πλασματικές ιστορίες που έπλαθε στο μυαλό του. Στόχος του θύτη είναι να κερδίσει την προσοχή ή να προκαλέσει τον οίκτο. Σε ποσοστό 93% θύτης είναι η μητέρα και σε ποσοστό 7% ο πατέρας.

«Συνήθως έχουν πολύ καλές ιατρικές γνώσεις. Θέλουν να πηγαίνουν συνέχεια στο γιατρό. Τους δίνουν φάρμακα. Πολλές φορές εμφανίζονται σαν τον φύλακα άγγελο τους», ανέφερε η ψυχολόγος Ελπίδα Παναγιωτουνάκου.