Σε κλίμα οδύνης έγινε το μνημόσυνο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα. Οι γονείς τους περπατούσαν γρήγορα για να απομακρυνθούν από τις επτά κάμερες που είχαν στηθεί έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου.

Μέσα στην εκκλησία στέκονταν ο ένας δίπλα από τον άλλον ενώ ο τραγικός πατέρας κοιτούσε συχνά τον θόλο. Μπροστά τους οι τρεις φωτογραφίες των κοριτσιών, της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ιριδας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο πατήρ Νικόλαος τις προσφώνησε με τα βαπτιστικά τους ονόματα, Γεωργία, Μαρία –Ελένη και Ιριδα (η μπέμπα δεν είχε προλάβει να βαπτιστεί όμως έτσι την αποκαλούσαν).

«Αφήστε μας στον πόνο μας δεν θα κάνουμε καμία δήλωση. Περιμένουμε και εμείς τις Αρχές», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο παππούς, Ανδρέας Πισπιρίγκος. Δίπλα του η μικρότερη κόρη του Δήμητρα.

Τα μέτρα

Να σημειωθεί επίσης ότι η εκκλησία είχε λάβει μέτρα. Ένας επίτροπος εμπόδιζε την είσοδο δημοσιογράφων και μάλιστα δεν έλειψε το επεισόδιο στην είσοδο. Ο π. Νικόλαος δεν κατάφερε να «σβήσει» την φωτιά μεταξύ δημοσιογράφου και επιτρόπου. Στην είσοδο ήταν και δύο άνδρες της Ασφάλειας Πατρών.

Οι έρευνες

Παράλληλα, η ειδική ομάδα της ΕΛΑΣ φέρεται να έχει εικόνα για το τι έχει συμβεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμπληρώθηκε ένα μεγάλο κομμάτι του «παζλ» με τους ανεξήγητους θανάτους τους τριών παιδιών.

Οι επόμενες δέκα ημέρες είναι καθοριστικές, σύμφωνα με τους ειδικούς καθώς θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος καταθέσεων από γιατρούς που είχαν ασχοληθεί με την 9χρονη Τζωρτζίνα. Παράλληλα, θα ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις, θα συσχετιστούν με τις ιστολογικές και θα συνταχθεί η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 9χρονης.