Έτοιμοι να υποδεχθούν και φέτος τους επισκέπτες σε Μυκόνου και Σαντορίνη δηλώνουν οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου, λίγες μέρες πριν τον εορτασμό του Πάσχα και με τη high season προ των πυλών.

Ο Ανδρέας Φιορεντίνος τ. πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων της Μυκόνου και νυν τομεάρχης τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «όλοι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό στο νησί, δικαιολογημένα περιμένουν μία γόνιμη τουριστική περίοδο». «Είναι γνωστό ότι η Μύκονος μαζί με την Σαντορίνη χαρακτηρίζονται ως οι πλέον αναγνωρίσιμοι ελληνικοί προορισμοί για τις διεθνείς διασημότητες και τους εν γένει ισχυρούς οικονομικά τουρίστες από τις ΗΠΑ αλλά και από όλο τον υπόλοιπο κόσμο», συμπληρώνει ο κ. Φιορεντίνος.

«Κατά κύριο λόγο το νησί των ανέμων θα κατακλυστεί από παραθεριστές του νησιού, δηλαδή αυτούς που έχουν σπίτι στην Μύκονο, ενώ η τουριστική οικογένεια των ξενοδόχων της Μυκόνου, είναι έτοιμη να καλωσορίσει σημαντικές ροές τουριστών, από την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, όπου και ανοίγει πλέον το σύνολο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων του νησιού», σημειώνει ο κ. Φιορεντίνος.

Κοντά στο 2019

Πεποίθηση των ξενοδόχων του νησιού είναι το γεγονός ότι η Μύκονος θα έχει μια καλή σεζόν, τα έσοδα της οποίας θα επιτρέψουν να πλησιάσουν σε ικανοποιητικό ποσοστό τα ρεκόρ του 2019.

Αυτή τη στιγμή, οι προσδοκίες των επιχειρηματιών του νησιού βασίζουν τις εκτιμήσεις τους στο γεγονός ότι αποκαταστάθηκε η αεροπορική σύνδεση με τις ΗΠΑ και μάλιστα με 9 πτήσεις την εβδομάδα. Αν προστεθούν σε αυτές και άλλες 4 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση από τον Καναδά, τότε οι προσδοκίες των ανθρώπων του νησιού για μία χρονιά-ρεκόρ σε ότι αφορά τα έσοδα και τις αφίξεις είναι ρεαλιστικές.

Σημαντικές ροές

Ευχάριστα είναι τα μηνύματα και για την Σαντορίνη. Ήδη η πλειοψηφία των τουριστικών μονάδων έχει ανοίξει και περιμένει να υποδεχτεί σημαντικές ροές τουριστών από το Πάσχα. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, πρώην δήμαρχος και οινοποιός σε ένα από τα επισκέψιμα οινοποιεία του νησιού, επισημαίνει την ετοιμότητα της Σαντορίνης για την περίοδο τόσο του Πάσχα όσο και του καλοκαιριού. «Πολλές ξενοδοχειακές μονάδες έχουν ανοίξει και ήδη υποδέχονται κόσμο», είπε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα ο κ. Ζώρζος κάλεσε τους επισκέπτες να μην δουν την Σαντορίνη ως “καρτ ποστάλ”, αλλά να ζήσουν και να γευτούν τα προϊόντα του νησιού και παράλληλα να ταξιδεύσουν στο χρόνο επισκεπτόμενοι τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού. «Σαντορίνη δεν είναι μόνο η Καλντέρα», σημείωσε μεταξύ άλλων.