«Αισθανόμαστε ικανοποίηση που δεν υπήρξαν προβλήματα περιβαλλοντικής μόλυνσης της περιοχής και ανακουφίστηκαν οι πολίτες», δήλωσε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, σχετικά με τη συντριβή του αεροσκάφους στην Καβάλα.

«Τρομοκρατούμαστε στη σκέψη του τι θα γινόταν αν συνέβαινε κάτι χειρότερο, ειδικά με τους χιλιάδες εθελοντές που προσέτρεξαν να βοηθήσουν», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, πρώτος στόχος ήταν να φύγει ο κόσμος από εκεί για να μην υπάρξουν θύματα.

«Είναι ευτυχές ότι δεν έπεσε το αεροπλάνο μέσα σε έναν από τους οικισμούς, το δεύτερο ότι δεν θρηνούμε θύματα εθελοντών που ήταν εκατοντάδες οι άνθρωποι που έτρεξαν να βοηθήσουν. Ο στόχος μας ήταν να διώξουμε τον κόσμο από κοντά, ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την υδροδότηση των οικισμών, ο δήμαρχος τόνισε ότι αποκαταστάθηκε άμεσα με γεννήτριες από τον δήμο Παγγαίου.

«Ο στρατός σήμερα έδωσε άδεια στη ΔΕΔΔΗΕ να επιδιορθώσει τα καλώδια και σε λίγη ώρα θα αποκατασταθεί το πρόβλημα», πρόσθεσε όσον αφορά το ρεύμα.

«Από την πρώτη στιγμή, το αρμόδιο κλιμάκιο μας καθησύχασε ότι λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα για επικίνδυνες ουσίες, οπότε και προχωρήσαμε στην εκκένωση. Σε δεύτερο χρόνο μας καθησύχασαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, καθησυχάζοντας για άλλη μια φορά τους κατοίκους της περιοχής.

Τέλος, ανέφερε ότι «οι προσπάθειες ώστε η περιοχή να καταστεί προσβάσιμη στους κατοίκους, μπορεί να πάρουν πολύ χρόνο, ίσως και έναν χρόνο. Είναι μια περιοχή 1 χλμ που φυλάσσεται από την αστυνομία».

«Γίνεται η προσπάθεια από τον ειδικό λόχο του στρατού που ενισχύθηκαν και με άλλες στρατιωτικές δυνάμεις, ώστε να δοθεί όσο πιο σύντομα η δυνατότητα πρόσβασης στους κατοίκους στην περιοχή, για να μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια και αυτό μπορεί να πάρει και ένα μήνα», δήλωσε.