Πληθαίνουν επικίνδυνα τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων, γεγονός που έχει χτυπήσει καμπανάκι στις αρχές και στους γονείς. 

Συμμορίες με εφήβους ψάχνουν υποψήφια θύματα για να τους κλέψουν το κινητό τους τηλέφωνο ή το χαρτζιλίκι.

Οι τραυματισμοί σε σώμα και κεφάλι από τις επιθέσεις που συνηθώς γίνονται σε πάρκα και πλατείες είναι συχνό φαινόμενο, ενώ αρκετά συχνά οι επιτιθέμενοι δεν διστάζουν να βγάλουν και μαχαίρι.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου σημειώθηκαν 3 επιθέσεις στο Γενικό Λύκειο Καισαριανής, στο 1ο γυμνάσιο Βούλας και στο 4ο γυμνάσιο Ηλιούπολης.

Σήμερα, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ένας 15χρονος που σύμφωνα με τις Αρχές προσέγγισε συνομήλικό του και του επιτέθηκε με γροθιές στο πρόσωπο. Από την επίθεση το θύμα πήγε στο νοσοκομείο.

Έκρηξη βίας στους ανήλικους

Η βία ανηλίκων λαμβάνει δραματικές διαστάσεις στη χώρας καθώς μόνο τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε κατά 168%. Ο συνολικός αριθμός θυμάτων τους πρώτους 8 μήνες έφτασε τα 231 έναντι 86, που ήταν το αντίστοιχο διάστημα το 2021.

Οι ανήλικοι δράστες που προκαλούν σωματικές βλάβες αυξήθηκαν το 2022 κατά 177%. Συγκεκριμένα, οι υποθέσεις φέτος μέχρι τον Αύγουστο ξεπέρασαν τις 100 με τους δράστες να αγγίζουν τους 170, ενώ για το 2021 οι υποθέσεις που διαχειρίστηκε η Αστυνομία ήταν 45 με τους δράστες να φτάνουν τους 61.

Αυτοί οι αριθμοί που έχουν καταγραφεί με τα κρούσματα βίας σε μικρές και ευαίσθητες ηλικίες τρομάζουν…

Η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προσανατολίζεται στη δημιουργία εξειδικευμένης υπηρεσίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό που τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega