Παγωμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό.

Οι λεπτομέρειες της ανατριχιαστικής υπόθεσης σε βάρος της 12χρονης προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό. Μετά τις συλλήψεις του Ηλία Μίχου και του Γιάννη Σοφιανίδη για την υπόθεση, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, συνελήφθη και η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού, με την 37χρονη να κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία, καθώς σύμφωνα με πηγές υπάρχουν ενδείξεις ότι το παιδί εκδιδόταν με τη συμβολή της.

Γιατί εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της

Η ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα της 12χρονης, καθώς υπήρχαν σαφείς ενδείξεις εις βάρος της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, έχουν βρεθεί πάρα πολλές τηλεφωνικές κλήσεις καθώς και μηνύματα με τον συλληφθένα 53χρονο, Ηλία Μίχο. Ακόμα, εντοπίστηκαν τακτικά εμβάσματα του 53χρονου σε εκείνη, που δεν δικαιολογούνται από την εργασία της στο μαγαζί του. Εξάλλου, δόθηκε εντολή από τον πρόεδρο της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ώστε να «ανοίξουν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο της μητέρας όσο και του 53χρονου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρχαν προσεγγίσεις της οικογένεια του δράστη προς την μητέρα της 12χρονης, ώστε να υπάρξει απόσυρση της καταγγελίας με οικονομικό αντάλλαγμα.

Ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε σχετικά: «Μετά την αποκάλυψη ότι και η μητέρα ήταν εμπλεκόμενη στην σεξουαλική εκμετάλλευση και την μαστροπεία της 12χρόνης προκύπτουν ερωτήματα τι αφορούσαν οι συνεννοήσεις της μητέρας με τον 53χρονο. Αν αφορούσαν άλλου είδους διαπραγματεύσεις και άλλου είδους μεθοδεύσεις ώστε να συγκαλυφθεί εν συνόλω το ζήτημα».

Ερωτώμενος ο Βασίλης Λαμπρόπουλος για τον πατέρα ανέφερε ότι εμφανίζεται περιοδικά στην οικογένεια, αλλά πρόκειται για μία οικογένεια με πολλές προβληματικές συνιστώσες και με μηδενική εποπτεία στα παιδιά.

Σημειώνεται ότι την ώρα που άνδρες της Ασφάλειας έφτασαν στο σπίτι της οικογένειας έχοντας στα χέρια τους το ένταλμα σύλληψης της μητέρας, της είπαν έπρεπε να τους ακολουθήσει για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση η 12χρονη. Όταν της γνωστοποίησαν ότι υπάρχει ένταλμα εις βάρος της η ίδια δήλωσε έκπληκτη. Από την πλευρά της, η δικηγόρος της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου, λίγο μετά τη μεταγωγή της μητέρας στη ΓΑΔΑ, δήλωσε ότι η 37χρονη μητέρα «αρνείται όλες τις κατηγορίες».

Αναλυτικά τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη της μητέρας 

Όπως αναφέρει το Mega, σύμφωνα με την έρευνα των Αρχών, υπήρχε ένας κύκλος ροής χρημάτων από και προς τη μητέρα της 12χρονης, στοιχεία που συγκεντρώθηκαν τόσο από το κινητό του δράστη όσο και από αυτό της ανήλικης.

Τα ευρήματα στη δικογραφία που οδήγησαν την ανακρίτρια στην απόφαση να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα της 12χρονης ήταν τα εξής:

-Συχνές επαφές με τον 53χρονο μαστροπό – βιαστή των Σεπολίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί πάρα πολλές τηλεφωνικές κλήσεις, καθώς και ανταλλαγή sms με τον προφυλακιστέο.

-Τακτικά εμβάσματα στον τραπεζικό λογαριασμό της από τον κατηγορούμενο. Αυτό που απασχολεί τους αστυνομικούς και γι’ αυτό καλούνται να το διερευνήσουν είναι ότι τα ποσά αυτά που φέρεται να λάμβανε ως εμβάσματα η μητέρα συμπίπτουν με τα ποσά που φέρεται να κατέθεσε η 12χρονη στους αστυνομικούς ότι πλήρωναν οι «πελάτες» – βιαστές της.

-Το γεγονός ότι η μητέρα, σύμφωνα με το MEGA, δεν έπεσε από τα σύννεφα όταν της μίλησε η θεία του παιδιού για τα σοκαριστικά και χυδαία μηνύματα που είχε δει στο κινητό της 12χρονης και τα οποία άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου.

Βαρύνουσας σημασίας είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο γνωστοποίησε πως είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία για την υπόθεση βιασμού της ανήλικης από τις Αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο ούτε η 12χρονη ούτε οι γονείς της είχαν δεχθεί να μιλήσουν.

Επιβεβαίωσαν οι δικηγόροι της μητέρας την ύπαρξη μηνυμάτων

Την ύπαρξη μηνυμάτων ανάμεσα στη μητέρα της 12χρονης και τον 53χρονο κατηγορούμενο αναγνώρισε ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας, εξηγώντας γιατί συνελήφθη η μητέρα.

Όπως είπε, τα εμβάσματα που βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας, τα έκανε ο 53χρονος προς τη 12χρονη για μικροποσά 20-25 ευρώ.

Μίλησε συγκεκριμένα για δύο εμβάσματα, λέγοντας ότι η 12χρονη είχε πάρει την κάρτα της μητέρας της και τον αριθμό του τραπεζικού της λογαριασμού.
Σημειώνεται ότι ο κ. Λύτρας μαζί με τη δικηγόρο Ασπασία Ταραχοπούλου θα αναλάβουν την υπεράσπιση της μητέρας της 12χρονης
«Φύλλο και φτερό» το σπίτι της οικογένειας

Οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται στο σπίτι της πολύτεκνης οικογένειας στον Κολωνό και το κάνουν «φύλλο και φτερό», προκειμένου να βρουν πολύτιμα στοιχεία για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες αναμένεται να δώσουν καταθέσεις και τα άλλα επτά παιδιά της οικογένειας, τα οποία θα εξεταστούν και από ψυχολόγο.

Το 12χρονο κορίτσι βρίσκεται στη ΓΑΔΑ για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, ώστε να εξεταστεί εάν ευσταθούν ή όχι οι πληροφορίες για τομ οίκο ανοχής στο Γκάζι, όπου φέρεται να εκδιδόταν από τον Ηλία Μίχο σε ηθοποιούς, πολιτικούς και δημοσιογράφους, όπως καταγγέλλεται.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά τη σύλληψη της μητέρας, η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε την ανακοίνωση: «Σε συνέχεια του από 8-10-2022 Δελτίο Τύπου, συνελήφθη με ένταλμα, απογευματινές ώρες, σήμερα (12-10-2022), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 37χρονη ημεδαπή, για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα».