Την ερχόμενη Δευτέρα στη μία το μεσημέρι αναμένεται να απολογηθεί η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης.

Η 37χρονη ζήτησε και έλαβε προθεσμία, ενώ κατηγορείται για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας και συνελήφθη από αστυνομικούς το βράδυ της Τετάρτης.

Τα στοιχεία που «έκαψαν» την μητέρα της 12χρονης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega ήταν ένα έμβασμα των 20 ευρώ, οι συνομιλίες που κατέγραψε από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη του μήνα ο κοριός της αστυνομίας και ο τρόπος που διαχειρίστηκε την κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αναλυτές της Ασφάλειας από την πρώτη στιγμή γνώριζαν ότι η μητέρα του κοριτσιού είχε ύποπτη συμπεριφορά. «Δεν ήταν» έλεγαν, «δυνατόν το παιδί να κυκλοφορεί με πανάκριβα κινητά, μέχρι αργά τα μεσάνυχτα, καινούργιο ποδήλατο και, το κυριότερο να της ζητάει συνεχώς χρήματα». Δεν είναι φυσιολογικό, λένε, μία γυναίκα να ζητάει από ένα παιδί της ΣΤ’ Δημοτικού λεφτά.

Πλέον, οι κατηγορίες για τη μητέρα είναι βαριές, καθώς, τα εμβάσματα που δεχόταν στον λογαριασμό της είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ περισσότερα και, αν και η ίδια φέρεται να υποστηρίζει ότι προέρχονται από την εργασία που προσέφερε στο μίνι μάρκετ του 53χρονου, όλα δείχνουν ότι είναι χρήματα από την εκπόρνευση του παιδιού της.

«Ο δράστης εκμεταλλευόμενος την οικονομική ανέχεια της οικογένειας είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της μητέρας και τους βοηθούσε με μικροποσά», δήλωσε ο δικηγόρος μητέρας 12χρονης.

«Δεν θα εξέδιδα το παιδί μου»

Η 37χρονη μητέρα αρνείται κατηγορηματικά κάθε σχέση με τη σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού της.

«Δεν έχω καμία σχέση με τις κατηγορίες που αποδίδονται. Δεν ήξερα τίποτα και ουδέποτε θα εξέδιδα το παιδί μου», υποστηρίζει η μητέρα της 12χρονης.

Είναι η ίδια που εξοργισμένη έπνεε μένεα κατά του Μίχου λέγοντας ότι θα πάρει τον νόμο στα χέρια της αν δεν τιμωρηθεί ο 53χρονος. Ο νόμος όμως βρήκε σοβαρές ενδείξεις ότι η μητέρα σχετίζεται με τη σεξουαλική εκμετάλλευση της κόρης της.

«Εγώ σε κάποια φάση μπορώ και να το πιστέψω και ξέρετε τι λέω; Αυτή ξέρεις τι θέλει; Να την τραβήξεις και να της γδάρεις όλο το τομάρι, να τη γεμίσεις αλάτι και μετά να της βάλεις φωτιά. Τίποτα άλλο δεν μπορώ να σας πω», ανέφερε η θεία μητέρας 12χρονης.

«Μοναδικό στοιχείο προφανώς θα είναι κάποιο έμβασμα που γνωρίζουμε ότι βρέθηκε στο λογαριασμό της και θα εξηγηθεί γιατί βρέθηκε και κανένα άλλο στοιχείο», σημείωσε ο Απόστολος Λύτρας.

«Για 15 και 20 ευρώ να εκδίδεις το παιδί σου μου φαίνεται και λίγο περίεργο…», είπε η αδελφή της 37χρονης μητέρας στο Live News.

«Ούτε μία στο δισεκατομμύριο δεν μπορώ να φανταστώ ότι μία μάνα ήξερε κάτι τέτοιο, ειδικά αυτή η κοπέλα που είχε 8 παιδιά με αυτή την φτώχεια» δήλωσε ο θείος της 12χρονης.

Ο 53χρονος έβαλε τη μητέρα στο κάδρο

Όπως μετέδωσε το LIVE NEWS, ο 53χρονος είναι αυτός που έβαλε τη μητέρα στο κάδρο, λέγοντας ότι δεν ήταν αμέτοχη σε όσα συνέβαιναν.

Εκτιμάται ότι ο 53χρονος το έκανε αυτό για να ελαφρύνει τη δική του θέση.

Στην απολογία του ανέφερε: «Πιστεύω ότι η μητέρα γνώριζε τι συνέβαινε… Όταν είχα ρωτήσει τη μικρή τι της έλεγε η μητέρα της που την έβλεπε να γυρίζει αργά στο σπίτι με 50ευρα, μου είχε απαντήσει: ‘Της έχω πει ότι φροντίζω μία γιαγιά’. Μου είχε πει ότι πριν από μένα είχε πάει και με άλλους και της έδιναν, 50 με 100 ευρώ. Από τον Μάιο έως τον Αύγουστο είχα βρεθεί 4 – 5 φορές με την ανήλικη. Αυτή μου έστελνε μηνύματα και μου έγραφε να παίρνω τη μαμά της τηλέφωνο και να της λέω ‘στείλε την κόρη σου να με βοηθήσει γιατί τσακωνόταν μαζί της’. Γνώριζα την ηλικία της αλλά φαινόταν μεγαλύτερη. Είχα δώσει 300 ευρώ στη μητέρα γιατί είχε οικονομικά προβλήματα».


Τι υποστήριξε ο 42χρονος

Χυδαίος στην απολογία του, ο 42χρονος που επίσης συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή, ανέφερε: «Η 12χρονη με προκαλούσε, είχαμε βρεθεί πίσω από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού. Το παιδί με πίεζε να βρισκόμαστε. Έχω βρεθεί μαζί της λίγες φορές. Δεν έχω καμία σχέση με τον συγκατηγορούμενό μου».

Το μήνυμα της μητέρας της 12χρονης στον 53χρονο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μητέρα της 12χρονης αναφέρθηκε στην απολογία της και στον 53χρονο βασικό κατηγορούμενο, λέγοντας τι του είχε πει όταν έμαθε το συμβάν.

«Με κατέστρεψες, σου εμπιστεύτηκα το παιδί μου. Είσαι παιδεραστής, ανώμαλος. Δε θα τη γλιτώσεις. Θα τα πω στη γυναίκα σου».