Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στην υπόθεση του Κολωνού, με την αστυνομία να επιχειρεί να «δέσει» τα επόμενα πρόσωπα που έχει βάλει στο μικροσκόπιο. Σύμφωνα με πληροφορίες έως τώρα έχουν ταυτοποιηθεί άλλα επτά άτομα για βιασμό για τα οποία, όμως, ακόμα δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

«Κλειδί» για να προχωρήσουν οι αστυνομικοί θα είναι η τέταρτη κατάθεση της 12χρονης καθώς σε αυτή αναμένεται να της δείξουν φωτογραφίες και έτσι να προχωρήσει η αναγνώριση.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα ένας 54χρονος προσήλθε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, εξετάστηκε από αστυνομικούς οι οποίοι του πήραν το κινητό για να εξεταστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ. Μετά την εξέτασή του, ο 54χρονος αποχώρησε από τη ΓΑΔΑ. Ο άνδρας ανέφερε ότι την άνοιξη του 2022 συνομιλούσε, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με γυναίκα που πιθανόν μοιάζει στην 12χρονη.

Σημειώνεται, πάντως, ότι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές για τους τρεις από τους 11 που έχουν προσέλθει αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ για να ομολογήσουν διαδικτυακές συνομιλίες με το προφίλ της 12χρονης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην έμειναν εκεί αλλά να προχώρησαν και σε συνάντηση με το κορίτσι παρά τους ισχυρισμούς τους περί του αντιθέτου.

Αξιωματικοί της ασφάλειας υποστηρίζουν ότι η υπόθεση της 12χρονης είναι άκρως σοβαρή και αν διερευνηθεί σωστά θα οδηγήσει στο «ξεδόντιασμα» ενός μεγάλου δικτύου παιδόφιλων στη χώρα μας.

«Κλειδί», στον εντοπισμό των μυημένων παιδόφιλων αποτελεί για τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ, ο τρόπος που επικοινωνούσαν με τον Ηλία Μίχο και έκλειναν τα ραντεβού στα «κόκκινα φανάρια» της Αθήνας. Ίσως, εδώ να εμπλέκονται, οι τρεις άνδρες που αναφέρει το κοριτσάκι στη δεύτερη κατάθεση της, ο Μιχάλης, ο Ιωσήφ και ο Δημήτρης.
Πηγή: protothema.gr, Πηγή φωτογραφίας: innocenceproject.org