Συνεχίζονται οι έρευνες και νέα δεδομένα έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση του συγγραφέα παιδικών βιβλίων Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο οποίος προφυλακίστηκε με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας.

Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί η εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 έδωσε στη δημοσιότητα δύο βίντεο από δηλώσεις του Βασίλη Παπαθεοδώρου, οι οποίες αφορούν την καριέρα του ως συγγραφέα παιδικών βιβλίων.

Αυτή που προκαλεί εντύπωση είναι η δεύτερη, στην οποία μιλάει σε δύο παιδιά σε εκδήλωση πριν από λίγα χρόνια.

«Στο σχολείο κάποια πράγματα, επειδή ήμουν καλός μαθητής και δεν έκανα αταξίες, ύστερα από χρόνια που ήθελα να τα ζήσω πιο άτακτα, τα ζω μέσα από τους ήρωές μου στα βιβλία», λέει χαρακτηριστικά στο βίντεο.


Ειδικός σαρωτής «ξετρύπωσε» τον συγγραφέα

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του συγγραφέα, χρησιμοποιήθηκε το σύστημα Child Protection System, που εντοπίζει τα πρόσωπα που διαχειρίζονται υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Συγκεκριμένα το εργαλείο αυτό «μαρκάρει» τέτοιου είδους βίντεο κατά τη διαδικασία download από τους χρήστες του διαδικτύου ώστε να μπορούν να αναζητηθούν τα ίχνη τους στη συνέχεια.

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία της έρευνας αυτής, ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων δικαστικών Aρχών πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε σκληρό δίσκο βρέθηκαν περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ισχυρίστηκε ότι αναζήτησε και κατέβασε τα συγκεκριμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας για επαγγελματικούς λόγους προκειμένου να προχωρήσει στη συγγραφή βιβλίου με συναφές θέμα–αντικείμενο.

Πάντως, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή που διέταξαν την προφυλάκισή του καθώς, όπως φαίνεται, το πορνογραφικό υλικό υπάρχει στον υπολογιστή του εδώ και πέντε χρόνια.