Σάλο αλλά και πολλά ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Πετραλώνων προκαλούν τα βαριά υπονοούμενα που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες από την πλευρά του κατηγορούμενου πατέρα.

Ο 50χρονος επιχειρηματίας, που μαζί με άλλα 9 άτομα κατηγορείται για τους κατά συρροή βιασμούς του ανήλικου γιου του σε πάρτι που φέρεται να διοργάνωνε στο σπίτι του, ισχυρίζεται μέσω του δικηγόρου του ότι πίσω από την αποκρουστική υπόθεση βρίσκεται ο ποιητής Χρίστος Κρεμνιώτης, που μπήκε στη ζωή της οικογένειάς του «με παράξενο τρόπο», «προσηλύτισε το γιο του σαν επικεφαλής σέχτας» και τον ίδιο τον «έδιωξε κλοτσηδόν».

Ο κατηγορούμενος πατέρας, που είχε αφεθεί ελεύθερος, στην απολογία του είχε αφήσει βαρύτατες αιχμές για το ρόλο που διαδραμάτισε στην υπόθεση ο 39χρονος ποιητής: «Φτάνει στο σημείο να κοιμάται μαζί του στο ίδιο δωμάτιο, στο σπίτι που αποτέλεσε τη συζυγική μου εστία, αλλά να κοιμάται με το γιο μου σε άλλα σπίτια. Κανείς δεν γνωρίζει την οικογενειακή και προσωπική του κατάσταση, το επάγγελμά του, το σεξουαλικό του προσανατολισμό, τα οικονομικά στοιχεία, το παρελθόν του. Εμφανίζεται από το πουθενά και “μαγεύει” κυριολεκτικά το παιδί μου και τη σύζυγό μου κάνοντάς τους να ισχυρίζονται για εμένα ανείπωτα πράγματα», είχε πει. Σημειώνεται πως ο 17χρονος γιος του τα τελευταία δύο χρόνια ζει στο σπίτι του Χρίστου Κρεμνιώτη.

«Προσηλύτισε τα παιδιά»

Ο δικηγόρος του πατέρα Νεκτάριος Ψύλος, ακολουθώντας τους ισχυρισμούς του  εντολέα του ισχυρίστηκε ότι ο 39χρονος λογοτέχνης «προσηλύτισε» τα παιδιά του επιχειρηματία «σαν επικεφαλής σέχτας» ενώ υπαινίχθηκε ότι ο 17χρονος γιος της οικογένειας, που φέρεται να έχει πέσει επανειλημμένως θύμα βιασμού από τα 7 του χρόνια, φαίνεται πως είναι ερωτευμένος με τον Κρεμνιώτη, είτε μεταφορικά είτε κυριολεκτικά, όπως διευκρίνισε.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του πατέρα, ο ποιητής-συγγραφέας που έχει γράψει 4 βιβλία, μεταξύ των οποίων και το «Ώριμο Σπέρμα», μπήκε στη ζωή του αγοριού όταν εκείνο ήταν μόλις 11 ετών. «Αυτός ο άνθρωπος μάγεψε τα παιδιά. Τα παιδιά τον έχουν ως επίγειο θεό. Ειδικά το αγόρι είναι πραγματικά ερωτευμένο με αυτόν τον άνθρωπο. Στη λέξη “ερωτευμένο” δεν ξέρω τι πρόσημο να δώσω, αν είναι μεταφορική η έννοια ή αν είναι και κυριολεκτική» κατέληξε ο ίδιος.

Οι ουσίες και πλύσεις στομάχου

Πολλά σημεία, πάντως, παραμένουν σκοτεινά στην υπόθεση των Πετραλώνων, που ακολούθησε τη νομική οδό το 2017, όταν μετά από παραινέσεις του Χρίστου Κρεμνιώτη η μητέρα κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος του συζύγου της. Στη συνέχεια ακολούθησε μήνυση με την κατηγορία ότι βίαζε τον ανήλικο γιο του από κοινού με τον αδελφό του αλλά και συνεργάτες και υπαλλήλους του, καθώς και για γενετήσιες πράξεις σε βάρος τόσο της 22χρονης σήμερα κόρης του όσο και της μικρότερης, ηλικίας σήμερα 11 ετών. Οι 10 κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους, την ώρα που η πρόταση του εισαγγελέα ήταν η παραπομπή όλων σε δίκη. Πλέον, αναμένεται το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου.

Ένα από τα σημεία που προβληματίζουν τις Αρχές ήταν ο ισχυρισμός του 17χρονου αγοριού ότι η μητέρα του τον υπέβαλλε συχνά σε πλύσεις στομάχου, κάποιες από τις οποίες γίνονταν στο… σπίτι.

Σε μία από τις καταθέσεις του φέρεται να είχε πει: «Ήμουν ένα παράξενο και προβληματικό παιδί, αυτή ήταν η εικόνα που έδινε σε όλους για εμένα η μητέρα μου. Διέδιδε στη γειτονιά σκόπιμα τη φήμη ότι είμαι προβληματικός. Με εξανάγκαζε να κάνω πλύσεις στομάχου τόσο σε νοσοκομεία όσο και στο σπίτι πάμπολλες φορές για φάρμακα που υποτίθεται πως έπινα, ενώ της φώναζα πως δεν το έχω κάνει».

Στη μήνυση που είχε καταθέσει φέρεται να  έδινε διαφορετική εκδοχή για τους λόγους της «πλύσης στομάχου» καθώς υποστήριξε ότι ο πατέρας του του χορηγούσε ουσίες: «Με βίασε ο πατέρας μπροστά στα μάτια της και εκείνη έκανε πως δεν είδε τίποτα! Με έβρισκε σε κατάσταση νάρκης, προφανώς, αποτέλεσμα των όσων περνούσα και των ουσιών που συχνά μου παρείχε ο “πατέρας” και η ίδια δεν αναρωτιόταν το γιατί; Μήπως φοβούμενη να μην πεθάνω από κάποια υπερβολική δόση μου έκανε αλλεπάλληλες πλύσεις στομάχου στο σπίτι μαζί με το σύζυγό της».

«Έχετε δει φωτογραφικό υλικό;»

Στο πλευρό του 17χρονου αγοριού βρίσκεται τον τελευταίο καιρό ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, ο οποίος έχει αναλάβει τεχνικός σύμβουλος της 22χρονης αδελφής του. Ο γνωστός επιστήμονας απάντησε στα υπονοούμενα που άφησε ο δικηγόρος του πατέρα όσον αφορά στο σεξουαλικό προσανατολισμό του ποιητή.

«Εγώ ξέρω να σας πω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία ιστορία που όταν φτάσει στο ακροατήριο, θα μείνετε όλοι με ανοιχτό το στόμα», είπε ο Δημήτρης Σούρας, ενώ σε ερώτηση του δικηγόρου του πατέρα για το πού βρίσκει τα χρήματα ο συγγραφέας να πληρώνει τεχνικούς συμβούλους, ο κ. Σούρας απάντησε πως δεν πληρώνεται για την υπόθεση αυτή: «Το πρόβλημα είναι ο συγγραφέας ή τα βιασμένα παιδιά; Έχετε δει φωτογραφικό υλικό; Έχετε δει τις καταγγελίες; Πιστεύετε πως αν ανακαλύψω πως ο συγγραφέας είναι αυτό που υπαινίσσεται ο κ. Ψύλος, θα κάτσω με το στόμα κλειστό; Τα πάντα μπορώ να καταλάβω, γι’ αυτό είμαι εδώ. Πόσο ταπεινό χτύπημα κάτω από τη ζώνη! Όταν δεν μπορούμε να πολεμήσουμε με το σεβασμό και το ήθος χτυπάμε κάτω από τη ζώνη. Η απόλυτη ντροπή», κατέληξε ο ψυχίατρος.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα On Time.