Εν μέσω πολλών καταγγελιών για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών που φιλοξενούνταν στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, αλλά και των σοκαριστικών αποκαλύψεων για σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων, νέες μαρτυρίες που αφορούν το προφίλ του πατέρα Αντωνίου έρχονται στο φως.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, o πατέρας Αντώνιος κυκλοφορούσε με ορισμένους άντρες γύρω του σε ρόλο σωματοφυλάκων, οι οποίοι μάλιστα ήταν πρώην τρόφιμοι των δομών της Κιβωτού.

Πρόκειται για παιδιά από κακοποιητικές οικογένειες που βρήκαν καταφύγιο στην Κιβωτό και ύστερα παρέμειναν ως εργαζόμενοι εκεί και «φύλακες» του πατέρα Αντωνίου. Μάλιστα, φέρεται πως οι άνθρωποι αυτοί συμπεριφέρονταν ιδιαίτερα σκληρά στα παιδιά των δομών.

Σημειώνεται ότι μετά τις καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου ξηλώνεται μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Ξεκινούν οι καταθέσεις

Ξεκινούν από αύριο οι καταθέσεις στην Εισαγγελία για την υπόθεση της Κιβωτού, μια εκ των οποίων μάλιστα αφορά πρώην τρόφιμο που κατοικεί στο εξωτερικό. Την υπόθεση την έχουν αναλάβει δύο εισαγγελείς με σκοπό να διαλευκανθεί το συντομότερο δυνατόν.

Σημειώνεται πως στον Συνήγορο του Πολίτη έχουν γίνει πάνω από δέκα καταγγελίες από τον περασμένο Αύγουστο. Μέσα απ’ αυτές έχουν προκύψει οι μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν μέσα στην εβδομάδα.

Τα αδικήματα για τα οποία γίνεται διερεύνηση είναι η κατάχρηση σε ασέλγεια και η σωματική κακοποίηση σε αδύναμο. Ωστόσο, δεν αποκλείεται βάσει και των καταθέσεων τα αδικήματα να είναι περισσότερα, όπως και όσοι θα βρεθούν στο «μικροσκόπιο».

«Η πρεσβυτέρα ήξερε τα πάντα»


Συγγενικό πρόσωπο του 19χρονου καταγγέλλει ότι η πρεσβυτέρα γνώριζε τι συνέβαινε. Μάλιστα, όπως λέει, είδε με τα μάτια της σεξουαλική κακοποίησή του από το στέλεχος της δομής και αντί να επιτεθεί στον ενήλικα, τις επόμενες ημέρες μάλωνε το παιδί!

«Και η πρεσβυτέρα γνωρίζει, καθώς άνοιξε την πόρτα 2-3 φορές και πετάχτηκε ο άλλος όρθιος. Αυτή αντί να προστατεύσει το παιδί, μάλωνε το παιδί γιατί ήρθε εδώ 8 η ώρα», αναφέρει ο θείος του 19χρονου.

Ανατριχιαστικές είναι και οι καταγγελίες πρώην εργαζομένων στην Κιβωτό του Κόσμου.

«Ήταν ένας κύριος που θυμάμαι κρατούσε ένα παιδάκι, κοριτσάκι 6 ετών, στα πόδια του, με το ένα χέρι τού διάβαζε και το άλλο του χέρι το είχε από κάτω από τη φούστα του και το θώπευε». Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές. Στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται ήδη 4 άνδρες, ανάμεσά τους και το ηγετικό στέλεχος της δομής.