Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες από παιδιά και εργαζομένους για τη δομή και τον πατέρα Αντώνιο.

Την ίδια ώρα, ο Ανδρέας Μαρινιάκ, πρώην φιλοξενούμενος στην «Κιβωτό του Κόσμου», βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «T-Live» και μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου για τα δικά του βιώματα από τη διαμονή του στη δομή.

Ο νεαρός, ουκρανικής καταγωγής, υποστήριξε πως γνωρίζει τον 19χρονο που κατήγγειλε υψηλόβαθμο στέλεχος της «Κιβωτού» για ασέλγεια, αναφέροντας πως όλα όσα ισχυρίζεται είναι ψέματα.

«Τα παιδιά που βγαίνουν και καταγγέλλουν τα ξέρω στην πλειοψηφία τους και μπορώ να τα αναγνωρίσω και μόνο από τις περιγραφές. Τον 19χρονο τον γνωρίζω και τι άνθρωπος είναι, γιατί μαζί μεγαλώσαμε. Μπορεί πλέον να μη θέλω να έχω κάποια επαφή μαζί του, μετά απ’ όλα αυτά που έχουν συμβεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας.

«Γνωρίζω τι του προσέφερε η ‘’Κιβωτός’’ και προσωπικά ο πάτερ Αντώνιος, ότι τον μάζεψε από μια περιοχή, του έδωσε τη βοήθεια να πάει σχολείο, στήριξε την οικογένειά του, που είχαν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, και τον αδερφό του, που τον αποκατέστησε. Και τώρα γυρίζει μετά από τόσο καιρό και καταγγέλλει αυτά τα ψέματα; Είναι ανυπόστατα. Γνωρίζει κι ο ίδιος ότι ήμουν μπροστά και μπορώ να τα διαψεύσω» υποστήριξε ο Ουκρανός πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού».

«Δεν υπήρχε περίπτωση να είναι κάποιο παιδί μόνο του στο δωμάτιο του ιερέα. Αυτό απαγορευόταν από όλα τα πρωτόκολλα, δεν ήταν κάτι φυσιολογικό να συμβαίνει. Δεν υπήρξαν αυτά τα πράγματα. Νομίζω ότι μεγαλύτερη απόδειξη στα λόγια μου δεν υπάρχει απ’ το ότι βγαίνω δημόσια με το όνομά μου», ανέφερε, επίσης, ο Ανδρέας Μαρινιάκ.