Υπό άκρα μυστικότητα κλιμάκιο της Ανηλίκων ταξίδεψε μέχρι τον Βόλο προκειμένου να πάρει κατάθεση από ένα 15χρονο αγόρι που φιλοξενείται σήμερα στη δομή.


«Του έκανε τα ίδια»

Αφορμή για την κατάθεση του ανηλίκου ήταν οι αναφορές στο πρόσωπό του από τον 19χρονο, που πρώτος άνοιξε τον κύκλο των καταγγελιών και υποστηρίζει πως και αυτό το 15χρονο παιδί έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ιδρυτή της Κιβωτού.

Επειδή τον ξέρω τον πατέρα Αντώνιο, είμαι σίγουρος ότι κάνει τα ίδια και σε αυτό το 15χρονο παιδί.

Το LIVE NEWS αποκαλύπτει τα όσα κατέθεσε ο 19χρονος στους αστυνομικούς, βάζοντας στο κάδρο των ερευνών και την υπόθεση του 15χρονου αγοριού από τον Βόλο, που έως τώρα βρισκόταν στο σκοτάδι.

«Τον Αύγουστο που μας πέρασε, μιλώντας τηλεφωνικά με την (…), η οποία εργάζεται στη δομή του Βόλου, μου είπε ότι ο πατέρας Αντώνιος κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιο με ένα παιδί, ο οποίος τώρα είναι στην πρώτη γυμνασίου», κατέθεσε ο 19χρονος.

Ο 19χρονος είναι σαφής και ξεκάθαρος. Εξηγεί στους αστυνομικούς πως αυτή η ιστορία προσομοιάζει απόλυτα στη δική του, καθώς κι εκείνος, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του, κλειδωνόταν με τις ώρες στο δωμάτιο μαζί του.

«Ήμουν μαζί του 24 ώρες το 24ωρο για να τον φροντίζω. Με τραβούσε κοντά του συνέχεια και εγώ τραβιόμουν χωρίς να του λέω τίποτα, με τον ίδιο κατόπιν να μου λέεει “σήκω φύγε”. Την επόμενη μέρα που πήγαινα στο δωμάτιό του, με έβριζε και μου συμπεριφερόταν υποτιμητικά. Του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και τις κάλτσες. Στην ουσία, τον υπηρετούσα» ανέφερε ο 19χρονος.

Σε αντίθεση με τον 19χρονο, όμως, ο 15χρονος στην κατάθεσή του το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν φανερά μαγκωμένος. Μάλιστα, δεν αποκλείεται οι άνδρες της ΕΛΑΣ να βρεθούν και πάλι τετ α τετ με τον ανήλικο προκειμένου να τον ξεκλειδώσουν και να αντλήσουν όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούν.

Πρόσωπο-κλειδί εργαζόμενη του Βόλου

Πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση του 15χρονου είναι μια εργαζόμενη της δομής, που φέρεται να έβλεπε τον πατέρα Αντώνιο να μένει μέσα σε ένα δωμάτιο για πολλές ώρες με τον ανήλικο. Αντιστοίχως και στην περίπτωση του 19χρονου, μία παιδαγωγός στη δομή της Καλαμάτας ήταν το πρόσωπο-κλειδί, καθώς ήταν η γυναίκα που πρώτη εμπιστεύτηκε ο 19χρονος για να της πει τα όσα βίωνε, αλλά και εκείνη που κατήγγειλε την ασέλγεια στις Αρχές.

«Μιλώντας τηλεφωνικά με πρώην παιδαγωγό της δομής στην Καλαμάτα, στην οποία κι είπα για την παρενόχληση που δέχτηκα από τον πατέρα Αντώνιο, μου είπε ότι κάτι είχε υποψιαστεί, καθώς έβλεπε ότι κλεινόμασταν πολλές ώρες στο δωμάτιο με τον πατέρα Αντώνιο», αποκάλυψε ο 19χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LIVE NEWS, λίγες μέρες μετά την καταγγελία της, ενημερώθηκε από τη δομή για την απόλυσή της, όπως και του συζύγου της.