Τρία ακίνητα και ένας τραπεζικός λογαριασμός της χήρας του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά, αποδεσμεύθηκαν μερικώς, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Σύμφωνα με το mononews, η Μαρία Καρρά είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να «ξεπαγώσει» ο τραπεζικός της λογαριασμός, όπου καταβάλλεται η σύνταξη χηρείας, καθώς, όπως είχε υποστηρίξει, ήταν το μοναδικό μέσο βιοπορισμού της.

Οι Αρχές είχαν δεσμεύσει από τον περασμένο Ιούνιο την κινητή και ακίνητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα, ενώ η δέσμευση συμπεριελάμβανε και τα περιουσιακά στοιχεία της χήρας του. Πλέον, ο συγκεκριμένος λογαριασμός έχει αποδεσμευθεί, έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση.

«Δεκτή η αίτηση»

Η εισαγγελική πρόταση αναφέρει πως «θα πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της Μαρίας Καρρά και να εξαιρεθεί οποιοδήποτε ποσό αντιστοιχεί σε σύνταξη χηρείας, τόσο αυτό που έχει ήδη πιστωθεί στο λογαριασμό και αφορά συντάξεις προηγούμενων μηνών και δεν έχει αναληφθεί λόγω της δέσμευσης όσο και τα ποσά που θα καταβληθούν από εδώ και στο εξής».

Επίσης, τρία ακίνητα ιδιοκτησίας της Μαρίας Καρρά μπορεί επιπλέον να τα ενοικιάσει, παρότι παραμένουν υπό δέσμευση. Πρόκειται για: Μία μεζονέτα 249 τ.μ. με κήπο στην Κηφισιά, μία μεζονέτα 254 τ.μ. με κήπο στο ίδιο οικόπεδο με την προηγούμενη κι ένα διαμέρισμα 121 τ.μ. στη Μύκονο, στην περιοχή Άγιος Λάζαρος. Ισχύει ακόμη η απαγόρευση εκποίησής τους, όμως δεν εμποδίζεται η εκμίσθωση.

«Στοχοποιήθηκα»

Λίγο πριν τη δημοσιοποίηση της απόφασης για τη σύνταξη χηρείας η Μαρία Καρρά έκανε και τις πρώτες της δηλώσεις χαρακτηρίζοντας «επικοινωνιακό κανιβαλισμό» όσα έχουν ακουστεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα. «Ο Γιώργος είχε μια περιουσία, η οποία στην πραγματικότητα απέχει πάρα πολύ από αυτά που δημοσιεύονται. Τα δημοσιεύματα γράφουν πράγματα που δεν υπάρχουν. Στοχοποιήθηκα από την αρχή. Με μεγάλα γράμματα έγραφαν: “Η χήρα που τα ήξερε όλα”. Λες και ο Γιώργος ήταν ένα πιόνι στα χέρια μου κι εγώ έκανα τα πάντα. O επικοινωνιακός κανιβαλισμός ξεπέρασε κάθε όριο. Η δεοντολογία χάθηκε, ακόμα και για το νεκρό, που δεν μπορεί να μιλήσει», ανέφερε σε συνέντευξή της στη «Real News».

«Τσαλακώθηκε»

Στη συνέχεια ανέφερε: «Υπάρχει το “φερόμενος”. Αλλά ακόμα και ο “φερόμενος”, που ερευνάται, έγινε εγκληματίας, σχεδόν εκβιαστής. Ο Γιώργος Τράγκας εκβιαστής; Ποτέ δεν ήταν, ούτε ποτέ κουβάλησε σακούλες με χρήματα. Μετά το θάνατό του έχει “σκοτωθεί”, έχει “τσαλακωθεί” η όλη του πορεία. Κι αυτό εμένα μου δημιουργεί ερωτήματα».

Για το ότι δεν μίλησε νωρίτερα δημόσια για όσα την κατηγορούν, η Μαρία Καρρά απάντησε: «Η δική μου σιωπή παρερμηνεύτηκε. Εγώ επέλεξα να πάω θεσμικά. Με υπόμνημά μου απάντησα σε όλα».

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα On Time.