Αποκαλυπτικό για την ψυχολογική ελαστικότητα της 29χρονης και τη γνώση του οικογενειακού περιβάλλοντός της για τις αλλαγές συμπεριφοράς της και τη θεραπεία της είναι το ρεπορτάζ του MEGA. 

Το «Live News» αποκαλύπτει ότι η μητέρα της κατηγορούμενης είχε ζητήσει κατ’ επανάληψη τους τελευταίους μήνες να νοσηλευτεί η κόρη της σε ψυχιατρική κλινική επειδή φοβόταν ότι μπορούσε να κάνει κακό στην ίδια, το σύζυγό της, τον εαυτό της και στο μωρό που μεγάλωνε.

Αυτό δεν έγινε και έτσι όταν την είδαν την Πρωτοχρονιά χωρίς το εγγόνι τους, το μυαλό τους πήγε στο κακό. Οι αντιφάσεις της 29χρονης, που έκανε λόγο στους αστυνομικούς για ατύχημα, αποτύπωναν την ψυχολογική κατάσταση.

Αστυνομικός: Γιατί δεν ζήτησες βοήθεια;

29χρονη: Δεν το σκέφτηκα. Φοβόμουν. Ήταν εκεί ένα ζευγάρι, αλλά δεν τους ζήτησα βοήθεια.

Αστυνομικός: Γιατί δεν πήρες το 100, αλλά τηλεφώνησες σε ραδιοταξί;

29χρονη: Δεν ξέρω… Πίστευα ότι κάποιος θα έχει βρει το παιδί μου και θα είναι καλά.

Μια νεαρή μητέρα που είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές και είχε την επιμέλεια της κόρης της. Μια γυναίκα ιδιαίτερα ενεργή στα social media μέχρι και το τέλος του χρόνου. Όσα ανέβαζε, αναλύονται και προβληματίζουν.



Η 29χρονη έστελνε μηνύματα σε γνωστούς και φίλους, χωρίς να δείχνει το παιδί της. Πολλοί θεωρούσαν πως τα περισσότερα από αυτά που έγραφε είχαν ως αποδέκτη τον πατέρα του μωρού της.

«Η αυλαία έπεσε, η παράσταση τελείωσε, τα καθίσματα άδειασαν. Θέατρο ήταν λοιπόν, δεν ήταν έρωτας», αναφέρει σε ανάρτησή της η 29χρονη γυναίκα.

Η κατηγορούμενη μητέρα πόζαρε σε παραλίες, στην κουζίνα του σπιτιού της όσο ακόμα ήταν έγκυος, σε δρόμους και σε καφετέριες από εξόδους που έκανε, με μια σειρά από κείμενα να αποτυπώνουν ένα κομμάτι από την οργή που είχε κλεισμένη μέσα της, ενώ σε άλλη ανάρτησή της γράφει: «Τα χειρότερα φίδια είναι οι φίλοι που κάνουν πως νοιάζονται ενώ στην πραγματικότητα, ετοιμάζονται να σε κατασπαράξουν».

Ο πατέρας του αδικοχαμένου μωρού τονίζει στο «Live News» πως δεν γνώριζε για τα προβλήματα της 29χρονης. Εκείνος, όπως λέει, πάλευε για την επιμέλεια της κόρης του, με τις εντάσεις τους τελευταίους μήνες να είναι αλλεπάλληλες: «Δεν ήξερα τι ακριβώς έγινε εκεί πέρα. Εγώ πάλευα να κάνω ό,τι καλύτερο για το μωρό, για την αναγνώρισή του. Ήθελα να κινηθώ νομικά».

Το βρέφος, όπως φαίνεται, γεννήθηκε άτυχο. Συγγενείς της μητέρας του, όπως τονίζουν στο «Live News», γνωρίζουν ότι εκείνη νοσεί, παρ' όλα αυτά το είχε νύχτα και μέρα στα χέρια της.

«Έπαιρνε αγωγή, αλλά την είχε κόψει ένα διάστημα», λέει ο αδερφός της.

Οι μήνες περνούσαν, οι ανησυχίες εντείνονταν και οι αναρτήσεις της 29χρονης μητέρας συνέχιζαν να βάζουν σε σκέψεις.

«Ήξερα πως οι άγγελοι κατοικούν στον παράδεισο και όχι στη γη… Μόνο που σε πήραν πάλι πίσω, όχι γιατί το ήθελαν», σημείωσε σε άλλη ανάρτησή της η 29χρονη.

Πριν από ένα χρόνο, την παραμονή του 2021, τα πάντα ήταν διαφορετικά.

«Με το καλό να έρθεις αγάπη μου και με ένα πόνο. Αυτά είναι δάκρυα χαράς, δεν το περίμενα. Αυτό είναι ένα δώρο Θεού. Σ’ αγαπώ ψυχή μου», ανέφερε σε δημοσίευσή της.

Μετά τη γέννα, οι εντάσεις με τον πατέρα του παιδιού της πύκνωναν και τα μηνύματα δεν θύμιζαν σε κάτι εκείνα που είχαν προηγηθεί.

«Αυτό το χαμόγελο θα το ξαναπάρω πίσω. To υποσχέθηκα στον εαυτό μου, μου το χρωστάει. Αν και πονάω πολύ, πιστέψε με πως θα το πάρω πίσω. Όποιος και να σε έβαλε να με αφήσεις σε αναπηρικό καροτσάκι θα μου το πληρώσει ακριβά», έγραψε σε δημοσίευση.

«Πήγαινα, έβλεπα το παιδάκι στο σπίτι, ήταν μια χαρά. Ποιανού μυαλό χωράει αυτό που έκανε; Η αστυνομία μού είπε τι έγινε, εγώ δεν είχα γνώση».

Ο παππούς της 29χρονης τονίζει πως η εγγονή του βασανιζόταν εδώ και 14 χρόνια από τα σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Όπως λέει όταν έπαιρνε την αγωγή της ήταν καλά και όταν τη διέκοπτε, η κατάσταση της υγείας της, παρουσίαζε ραγδαία επιδείνωση.

«Είναι να μην τραβήξει το μυαλό χειρόφρενο και κάνει αναστροφή. Εκεί να δεις μεγαλεία», αναφέρει σε άλλη δημοσίευση η 29χρονη.

«Όταν, όμως, έπαιρνε την αγωγή ήταν πάρα πολύ καλά. Όταν, όμως, δεν την έπαιρνε, πάλι την έπιανε, ξανά εισαγγελική, ξανά μέσα», σημειώνει ο παππούς της 29χρονης.

H 29χρονη παραμένει υπό κράτηση και το πρωί της Τετάρτης θα απολογηθεί για όλα όσα της καταλογίζονται. Η τραγωδία συγκλονίζει και τα ερωτήματα για τον τρόπο που μεγάλωνε το μωρό κοντά της, είναι από την πρώτη στιγμή βασανιστικά.