Η πολύκροτη δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια με θύματα τον 63χρονο μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 32χρονο κτηνοτρόφο Γιώργο Ξυλούρη συνεχίζεται σήμερα με καταθέσεις μαρτύρων.

Αναμένεται να βρεθεί ξανά στο εδώλιο του δικαστηρίου ο 31χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, κατηγορούμενος για τον φόνο του Γιώργου Ξυλούρη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιστότοπος cretapost, σήμερα αναμένεται να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου μία γυναίκα που φέρεται να είναι η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού και του καβγά που είχαν ο Γιώργος Ξυλούρης με τον 31χρονο κατηγορούμενο.

Τι δήλωσε ο κατηγορούμενος στην πρώτη ημέρα της δίκης

Η δίκη ξεκίνησε στις 10 Νοεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων με τον 31χρονο κατηγορούμενο να αναφέρει ενώπιον του δικαστηρίου ότι επειδή είδε τον πατέρα του νεκρό θόλωσε και δεν είχε λογική σκέψη. Μάλιστα, τόνισε πως προτιμούσε ένας από τους δύο νεκρούς να ήταν ο ίδιος, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο να τον κρίνει δίκαια «διότι διέπραξα έγκλημα».

Το χρονικό της τραγωδίας

Το διπλό φονικό σημειώθηκε στο Περαχώρι την επομένη της Πρωτομαγιάς το 2020. Με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές στήθηκε άγριος καβγάς ανάμεσα στον 30χρονο γιο του Λ. Καλομοίρη και τον Γιώργη Ξυλούρη, με τον πρώτο να γρονθοκοπά άγρια τον δεύτερο.

Ο Ξυλούρης εκνευρισμένος αποχωρεί βιαστικά προς την οικία του και επιστρέφει λίγο αργότερα στο σημείο της τραγωδίας. Ανωγειανοί προσπαθούν να τον απομακρύνουν, μάταια όμως, μεταξύ αυτών και ο άτυχος μαντιναδολόγος.

Στην απολογία του ο 31χρονος είχε αναφέρει: «Ήμουν στο μπάνιο όταν άκουσα τις φωνές της μητέρας μου και έναν πυροβολισμό. Πήρα το όπλο μου και βγήκα στον δρόμο, όπου είδα νεκρό τον πατέρα μου και τον Γιώργο Ξυλούρη να στέκεται μπροστά του».