Ένα παλιό στέκι ουσιοεξαρτημένων είναι η πλατεία που βρίσκεται απέναντι από την Βαρβάκειο αγορά, στην οποία βρέθηκε η σορός μίας νεκρής γυναίκας σήμερα (23/5). Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι το θύμα έχει δεχθεί τουλάχιστον 5 μαχαιριές στον λαιμό.

Το συγκεκριμένο σημείο, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες στην Βαρβάκειο αγορά, είναι ένα μέρος που «κανένας δεν ξέρει τι γίνεται εκεί πάνω». Όπως αναφέρουν κατά καιρούς ουσιοεξαρτημένοι κάνουν την δόση του. «Παλιά εδώ ήταν πολύ άσχημα τα πράγματα, κάποια στιγμή ηρεμήσαμε. Τώρα έχουν ξεκινήσει και πάλι το εμπόριο και την χρήση σε μικρό βαθμό» λέει καταστηματάρχης της περιοχής.

Η πλατεία της Βαρβακείου δεν είναι όμως το μόνο σημείο που το επισκέπτονται οι ουσιοξερτημένοι. Πίσω από τους κεντρικούς δρόμους του κέντρου της Αθήνας και μέσα στα στενά κρύβονται μικρές πιάτσες ναρκωτικών στις οποίες πωλείται ο θάνατος. Αυτές εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Ομονοίας και φτάνουν μέχρι και τον σταθμό του Μετρό «Πανεπιστήμιο».

Από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ, αμέτρητοι άνθρωποι τις επισκέπτονται προκειμένου να βρουν τη δόση τους. Εδώ πωλούν όλες τις ναρκωτικές ουσίες που υπάρχουν. Από shisha μέχρι ηρωίνη και τα λεγόμενα χάπια μπούμπλε. Τα πάντα βρίσκονται σε αυτό το «παζάρι» αρκεί να υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή το shisha είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ναρκωτικά σε αυτά τα στέκια. Οι χρήστες μόλις αγοράζουν την ουσία, την τοποθετούν μέσα στις αυτοσχέδιες πλαστικές πίπες τους, προκειμένου να την καπνίσουν. Άνδρες και γυναίκες, ο ένας δίπλα στον άλλον κάνουν χρήση ναρκωτικών μακριά από τα μάτια των περισσότερων περαστικών.

Το parapolitika.gr περπάτησαν μέσα σε αυτές τις πιάτσες του θανάτου και κατέγραψαν σκληρές εικόνες.

Δείτε φωτογραφίες: 

Narkotika_KentroAthnas_Odiporiko7
Narkotika_KentroAthnas_Odiporiko6
Narkotika_KentroAthnas_Odiporiko5
Narkotika_KentroAthnas_Odiporiko4
Narkotika_KentroAthnas_Odiporiko3
Narkotika_KentroAthnas_Odiporiko2