Για νέες συλλήψεις που έρχονται στην πολύκροτη υπόθεση του Κολωνού μίλησε στο parapolitika.gr η δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου.

Επίσης, η έγκριτη νομικός αναφέρθηκε και στο πώς είναι ψυχολογικά αυτή τη στιγμή το μικρό κορίτσι που έπεσε θύμα μαστροπείας.

Στην αρχή η κυρία Ταραχοπούλου αναφέρθηκε στην απόφαση του εισαγγελέα να απαγορεύσει στην ανήλικη και στον αδελφό της να βλέπουν τη μητέρα τους στη φυλακή. «Κανονικά δεν μπορεί να το απαγορεύσει. Δεν υπάρχει κανένα νομικό έρεισμα. Ο λόγος που μας δόθηκε είναι επειδή θεωρεί ο εισαγγελέας ότι πρόκειται για θύτη και θύμα. Αυτό όμως μέχρι στιγμής δεν ισχύει, καθώς η μητέρα δεν είναι καταδικασμένη, είναι προφυλακισμένη. Πρέπει να σημειωθεί ότι όλα αυτά έγιναν προφορικά. Ο εισαγγελέας μας είπε ότι θα μας στείλει ένα έγγραφο, το οποίο το περιμέναμε Δευτέρα-Τρίτη, αλλά ακόμα δεν το έχουμε στα χέρια μας», σημείωσε.


«Είναι πολύ κακό να αποκόπτει κάποιος ένα παιδί από τη μητέρα του»

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται η 12χρονη, η κυρία Ταραχοπούλου ανέφερε ότι δεν είναι καθόλου καλά. «Θέλει τη μητέρα της, κλαίει συνέχεια και αισθάνεται ότι τιμωρείται. Τη χρειάζεται και θέλει να τη δει. Είναι πολύ κακό να αποκόπτει κάποιος ένα παιδί από τη μητέρα του. Από τη μεριά μας προτείναμε να γίνεται η συνάντηση με παρουσία ψυχολόγου ή κοινωνικού λειτουργού ή ακόμα και της θείας της μικρής. Και το παιδί το ζητάει και η μητέρα του το ζητάει. Εμείς προς το παρόν αναμένουμε τι θα μας απαντήσουν εγγράφως και θα σχεδιάσουμε τα επόμενά μας βήματα», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Απριλίου η 12χρονη είχε δεχθεί επίθεση με μαχαίρι έξω από το σπίτι που διαμένει και μάλιστα είχε τραυματιστεί. Σύμφωνα τώρα με την κυρία Ταραχοπούλου, από τότε δεν υπήρξε κάποιο παρόμοιο περιστατικό, καθώς πλέον το κορίτσι βρίσκεται κάτω από 24ωρη αστυνομική φύλαξη.


Αναμένονται νέες συλλήψεις

Τέλος, η δικηγόρος αποκάλυψε ότι ύστερα από την κατάθεση που έδωσε το Πάσχα η 12χρονη αναμένει ότι θα πραγματοποιηθούν νέες συλλήψεις. «Δεν ξέρω ακριβή αριθμό, αλλά ξέρω ότι θα γίνουν νέες συλλήψεις», είπε χαρακτηριστικά.