Η δολοφονία του 50χρονου στο Γκάζι έγινε πριν οκτώ μήνες και ο δράστης εξαφανίστηκε, αφού η είσοδος της Αστυνομίας στο σπίτι του στην Καλλιθέα έδειξε ότι ήταν άδειο. 

Είχαν περάσει 245 μέρες ασταμάτητων ερευνών, κι όμως ήταν σαν η γη να είχε «καταπιεί» το δολοφόνο του άτυχου Κωνσταντίνου.

Έτσι, η Αστυνομία ενεργοποίησε το πληροφοριακό δίκτυό της, που την οδήγησε στο Πόρτο Ράφτη και συγκεκριμένα σε μία μονή, όπου φιλοξενείτο για οκτώ μήνες ο 29χρονος.

«Ήταν ανά διαστήματα στο μοναστήρι, δεν ήταν συνεχώς. Βοηθούσε το μοναστήρι σε δουλειές, ξύλα κ.τ.λ. Είχε έρθει για πνευματική ωφέλεια. Όχι μου λεει, δεν ήρθα για να μονάσω» είπε μοναχός στο Star.

Ο 29χρονος δήλωσε άγνοια για το θάνατο του άτυχου 50χρονου, τον οποίο είχε ξυλοκοπήσει βάναυσα.

Η Αστυνομία είχε βρει στον τόπο του εγκλήματος μέρος της τεχνητής οδοντοστοιχίας του θύματος, ενώ η ιατροδικαστική μιλούσε για «βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση διά θλώντος-αμβλέος οργάνου».

«Τον χτύπησα μόνο μία φορά με το χέρι μου στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο οδόστρωμα. Δεν γνώριζα ότι είχε καταλήξει» ήταν τα λόγια του 29χρονου κατηγορούμενου.

Ο ίδιος έριξε μάλιστα την ευθύνη στο άτυχο θύμα, λέγοντας πως εκείνος ξεκίνησε τον καβγά.

Το απόγευμα της Δευτέρας, συγγενείς του 29χρονου τον επισκέφθηκαν στη μονή και του πρότειναν να κατέβουν όλοι μια βόλτα στην καφετέρια, όπως και έγινε. Όμως τον παρακολουθουσε η Ασφάλεια. Μόλις έφτασε έξω απο την καφετέρια, του πέρασαν χειροπέδες.

«Είχε συνάντηση με τον πατέρα του και είχαν έρθει εδώ με την αδελφή του και του είπαν να πάνε για καφέ και τότε τον έπιασαν. Αυτό που είχαμε κουβεντιάσει ήταν για ορισμένα προσωπικά του αμαρτήματα» είπε ο μοναχός.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα την Τετάρτη, έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για ληστείες, απειλές και ναρκωτικά.