Επιχειρηματίας έπεσε θύμα διάρρηξης και κλοπής τα ξημερώματα της Τετάρτης 7 Ιουνίου στη Νέα Ιωνία. Τρεις κλέφτες μπήκαν στο διαμέρισμα που διαμένει με τη σύζυγό του και την κόρη τους και τους ξύπνησαν προκειμένου να τους καθοδηγήσουν στα χρήματα και τα τιμαλφή που άρπαξαν. Επιπλέον κατέβηκαν με τον 78χρονο στο ισόγειο της πολυκατοικίας, όπου διατηρεί την επιχείρησή του. 

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA: 

Το χρονικό

Ήταν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν τρεις δράστες στόχευσαν στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Σαπουτζάκη. Μέσα βρίσκονταν ένας 78χρονος επιχειρηματίας, η σύζυγός του και η κόρη τους.

Ο άνδρας, που έπεσε θύμα κλοπής, μίλησε στο MEGA σε κατάσταση σοκ.

«Δύο η ώρα, δύο και τέταρτο, μπήκαν στο σπίτι. Πήδηξαν από τη διπλανή πολυκατοικία, τέταρτο με τέταρτο (σημ. όροφο). Τα γνωστά, αυτά που κάνουν αυτοί οι λωποδύτες. Μας απείλησαν, ήθελαν κάποια λεφτά, ήταν πολύ ευγενικοί, πήραν κάποια χρήματα και έφυγαν».

Οι δράστες, αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα, ξύπνησαν την οικογένεια του επιχειρηματία για να τους καθοδηγήσει και να βρουν πιο σύντομα χρήματα και κοσμήματα.

Όπως λέει ο 78χρονος, δεν έκαναν χρήση βίας, κρατούσαν όμως όπλα για εκφοβισμό: «Μας είχαν υπό επιτήρηση. Και εμένα και την κόρη μου και τη γυναίκα μου, μας είχαν υπό επιτήρηση, δεν άσκησαν βία».

«Μου έκανε εντύπωση η ευγένειά τους»

Αν και αρκετά τρομοκρατημένοι από τους τρεις αγνώστους που εισέβαλαν στο σπίτι τους, μεγάλη εντύπωση τους προκάλεσε η… ευγένειά τους.

«Μου έκανε και εντύπωση η ευγένειά τους. Δεν μας ακούμπησε κανένας. Μας λέει συγκεκριμένα: "Δεν είμαστε κακοποιοί. Κλέφτες είμαστε"».

Οι δράστες, όταν πήραν στην κατοχή τους χρήματα και κοσμήματα από το σπίτι, είπαν στον 78χρονο να τους οδηγήσει στο ισόγειο της πολυκατοικίας που διατηρεί επιχείρηση. Εκεί, υπό τις εντολές τους, άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και τους έδωσε όσα χρήματα υπήρχαν.

Οι τρεις δράστες κατάφεραν να φύγουν με ποσό άνω των 9.500 ευρώ και κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας.