Ένα πραγματικό θρίλερ εκτυλίσσεται στα Χανιά με το αποτρόπαιο έγκλημα που αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 18/07, όταν εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) στο Ακρωτήρι εντόπισαν ένα ανθρώπινο κρανίο κατά τη διαδικασία της διαλογής των απορριμμάτων.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ήταν σε κατάσταση σοκ, ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο και άρχισε η έρευνα για τα υπόλοιπα μέλη του δολοφονηθέντος.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν τις σακούλες στο εργοστάσιο μία μία και μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί, εκτός από το κεφάλι του άτυχου άνδρα, τα πόδια του, τα σπλάχνα του και μέρος του κορμού του (ισχίο και μέση), διασκορπισμένα σε διαφορετικές σακούλες.

Από την πρώτη στιγμή οι Αρχές θεώρησαν δεδομένο ότι τα υπόλοιπα μέλη της σορού θα είχαν διαμοιραστεί σε σακούλες, πράγμα που επιβεβαιώθηκε.

«Πράγματι είναι ένα γεγονός που δεν συμβαίνει συχνά, όμως για εμάς τους ιατροδικαστές αρκεί να έχουμε κάποια τμήματα ενός ανθρώπινου σώματος για να προχωρήσουμε στην ιατροδικαστική διερεύνηση. Όσο περισσότερα, τόσο πιο πλήρης θα είναι η διερεύνηση και θα μας δώσει περισσότερες απαντήσεις», ανέφερε αρχικά.

«Η ταυτοποίηση ενός ανθρώπου μπορεί να γίνει απλά και μόνο με την κεφαλή που βρέθηκε αρχικά. Ήδη ο ιατροδικαστής έχει εκτιμήσει την ηλικία, το φύλο, πιθανά να έχει δει κάποιες κακώσεις, αν είναι προθανάτιες ή μεταθανάτιες, γιατί αυτό θα παίξει έναν ρόλο στη συνέχεια. Αυτό που έχει σημασία σε έναν διαμελισμό είναι να δούμε εάν ο διαμελισμός έγινε εν ζωή ή πρώτα θανατώθηκε μία σορός και μετά έγινε διαμελισμός. Αυτό που πρέπει να βρει ένας ιατροδικαστής είναι η αιτία θανάτου, η οποία αν πρόκειται για βίαιο θάνατο, πρέπει να βρούμε με ποιον ακριβώς τρόπο. Βέβαια, με δευτερογενή στοιχεία, γενετικές και εργαστηριακές εξετάσεις, μπορούμε να φτάσουμε ακόμα και στον δράστη», συμπλήρωσε ο κ. Λέων.