Λίγο πριν από τις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης (25/07), σημειώθηκε πτώση αεροσκάφους Canadair που επιχειρούσε στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Πλατανιστό Καρύστου, στην Εύβοια.

Πρόκειται για ένα CL–215 της Πολεμικής Αεροπορίας με πλήρωμα 2 χειριστές, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης. Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, η πτώση του αεροσκάφους έγινε στις 14:52.

Όσον αφορά την πτώση του Canadair, το αεροσκάφος -όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες και με βάση το οπτικό υλικό- τη στιγμή που έκανε την προσβολή της φωτιάς στον Πλατανιστό Καρύστου και στη φάση της άφεσης του νερού, προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε δέντρο, αποκόπηκε ο δεξιός πλωτήρας, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους, και προσέκρουσε στο έδαφος.

Δείτε βίντεο: 


Αμέσως έσπευσαν στο σημείο το πυροσβεστικά οχήματα που επιχειρούσαν στην περιοχή, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας-διάσωσης για τους δύο ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ–205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S–70 του Πολεμικού Ναυτικού.