Πολύτιμη είναι η συνδρομή του Λιμενικού Σώματος στη διαχείριση των πυρκαγιών στη Ρόδο τις τελευταίες ημέρες καθώς και στη διαδικασία των απεγκλωβισμών.

Περισσότερα από 3.700 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί με ασφάλεια , τις τελευταίες μέρες από τα σκάφη,το προσωπικό του Λιμενικού καθώς και από αλιευτικά σκάφη σε εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης που εκτελεί η αρμόδια Λιμενική Αρχή της Ρόδου. Παράλληλα, το Λιμενικό έχει διαθέσει το ελικόπτερο που διαθέτει ώστε να γίνεται επιθεώρηση από αέρος και να δίνεται εικόνα στις επίγειες δυνάμεις για την πορεία και την εξέλιξη των μετώπων και των αναζοπυρώσεων.

Υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή έσπευσαν 4 περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, 1 ναυαγοσωστικό σκάφος, 1 ελικόπτερο του Λιμενικού, 1 Drone (UAV), 4 φουσκωτά σκάφη του 6ου ΕΤΕΘ, 3 άλλα σκάφη (Ρ/Κ λιμένος) καθώς και μεγάλος αριθμός ιδιωτικών σκαφών, επιβατηγών, ημεροπλοίων και αλιευτικών σκαφών.

Από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης που προκλήθηκε η πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ενημερώνεται για την κατάσταση στο πεδίο και συμβάλλει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, στην διαχείριση και αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής κατάστασης.