Κομμένη στα δύο ήταν μέχρι πριν από λίγα λεπτά η χώρα, με την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης κλειστή, καθώς τα φαινόμενα που έφερε η κακοκαιρία «Daniel» στις περιοχές της κεντρικής Ελλάδας ήταν ισχυρά.

Εξαιτίας των ισχυρών βροχών δημιουργήθηκαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ πολλά οχήματα ακινητοποιήθηκαν σε πολλά σημεία της εθνικής οδού.

Η Εθνική άνοιξε λίγο πριν από τις 8 το πρωί με ένα ρεύμα κυκλοφορίας και η Τροχαία συνιστά την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Η κυκλοφορία των οχημάτων από την Κατερίνη έως τη Λαμία (στο ρεύμα προς Αθήνα) διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Παράλληλα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός οχήματος στην Εθνική Οδό Τρικάλων-Λάρισας σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τόσο στο εθνικό οδικό δίκτυο όσο και σε τοπικές οδούς, όπου παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα ή έχουν υπάρξει προειδοποιήσεις για επικείμενη έλευση αυτών.

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε κλείσει την ΠΑΘΕ από τα ξημερώματα

Βλέποντας την κατάσταση που επικρατούσε το βράδυ της Τετάρτης, η Ελληνική Αστυνομία έλαβε την απόφαση να κλείσει ο αυτοκινητόδρομος Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η εθνική οδός έκλεισε από το ύψος της Λαμίας μέχρι την Κατερίνη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Για τη διακοπή κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ ενεργοποιήθηκε και το 112 με σχετικό μήνυμα που αναφέρει τα εξής: «Με εντολή της @hellenicpolice κλειστός ο αυτοκινητόδρομος #ΠΑΘΕ από #Λαμία έως #Κατερίνη λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων». 

Λίγο μετά τα διόδια Μοσχοχωρίου, στο ρεύμα προς Αθήνα, η εθνική οδός έχει μετατραπεί σε ποτάμι, με το ύψος του νερού να φτάνει στο διαχωριστικό διάζωμα.