∆ΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ: «Η καταστροφή είναι βιβλική»

Αποκλεισµένος στον Βόλο βρέθηκε ο γνωστός ηθοποιός ∆ηµήτρης Πιατάς, ο οποίος είναι στην πόλη, ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ∆ΗΠΕΘΕ Βόλου, για την προετοιµασία των εγκαινίων του ∆ηµοτικού Θεάτρου Βόλου. Οπως µετέφερε στο «Secret», βίωσε όλη αυτή την άγρια ατµόσφαιρα αποκλεισµένος στο ξενοδοχείο, χωρίς επικοινωνίες, Ιντερνετ και λαµβάνοντας ειδοποιητήρια για τις καιρικές συνθήκες, ενώ έπρεπε να επιστρέψει στην Αθήνα για παραστάσεις. «Εχω χάσει επαφή µε τους φίλους µου στον Λαύκο, όπου έχω σπίτι. Εχουν πρόβληµα µετακίνησης, τα σπίτια έχουν πληµµυρίσει και δεν ξέρω αν έχει υποστεί ζηµιές το σπίτι µου. Η καταστροφή είναι βιβλική, έχει καταστραφεί το Μικρό. Ξέρω ότι χάθηκε και το σπίτι του Ψυχούλη, του αδερφού της γνωστής µαγείρισσας», µας είπε. «Εχω βιώσει µια κόλαση µέσα σε ένα ξενοδοχείο και η κόλαση είναι κόλαση όπου κι αν είσαι. Είναι οδυνηρό συναίσθηµα. Η φύση είναι πιο δυνατή από εµάς», συνέχισε. «Ευτυχώς φέτος δεν κάηκε το Πήλιο, γιατί δεν θα υπήρχε ο Βόλος. Μπροστά από το ξενοδοχείο δεν υπήρχε δρόµος. Θάλασσα και δρόµος ήταν ένα. Θα µπορούσε κάποιος να µην καταλάβει και να φύγει στη θάλασσα. Αυτά συµβαίνουν µόνο σε ταινίες», κατέληξε, αγωνιώντας για το πώς θα τελειώσει η κακοκαιρία.

ΛΙΝΑ ΠΡΙΝΤΖΟΥ: «Στο Πήλιο ρίχνει αδιανόητο νερό χωρίς διακοπή»

Εγκλωβισµένη στο σπίτι της στις Μηλιές Πηλίου βρέθηκε η ηθοποιός και σύζυγος του Βασίλη Χαραλαµπόπουλου, Λίνα Πρίντζου. Σε επικοινωνία του «Secret» µε τον Βασίλη Χαραλαµπόπουλο, µας µετέφερε την αγωνία της οικογένειας για την εξέλιξη της κακοκαιρίας, διαβεβαιώνοντάς µας ότι είναι ασφαλείς. Η Λίνα Πρίντζου καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας ανέβαζε στα social media αναρτήσεις για την κατάσταση στο Πήλιο: «Στο Πήλιο ρίχνει αδιανόητο νερό χωρίς διακοπή και άπειρους κεραυνούς!». Την Τρίτη το βράδυ ανέβασε ένα µήνυµα ευχαριστώντας όλους όσοι αγωνιούσαν µαζί της για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ: «Μπροστά σε αυτήν τη φυσική καταστροφή στέκω µικρή»

Η Ανθή Βούλγαρη, της οποίας ιδιαίτερη πατρίδα είναι το Πήλιο, µέσω Instagram αποκάλυψε πως δεν έχει σταµατήσει να προσεύχεται µέχρι να τελειώσει το µαρτύριο: «Το µυαλό και η ψυχή µου είναι σήµερα στην ιδιαίτερη πατρίδα µου. Μπροστά σε αυτήν τη φυσική καταστροφή στέκω µικρή και αδύναµη. Μόνο προσευχές ψελλίζω».

ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ: «Είναι κάτι που δεν ξεχνάς. Τουλάχιστον ζω»

Εγκλωβισµένη στο σπίτι της στην Πλατανιά Πηλίου ήταν η γνωστή µαγείρισσα Ελένη Ψυχούλη. «Είναι απίστευτο αυτό που ζούµε. ∆εν ξέρουµε αν είµαστε ασφαλείς µέχρι να τελειώσει το φαινόµενο», µας είπε χαρακτηριστικά. Το σπίτι της κ. Ψυχούλη πληµµύρισε, αλλά, όπως είπε και η ίδια στo «Secret», αυτό δεν ήταν τίποτα µπροστά στην καταστροφή του χωριού, το οποίο «έχει σβηστεί από τον χάρτη». «Το σπίτι του αδερφού µου καταστράφηκε ολοσχερώς. Γέφυρες δεν υπάρχουν, δεν υπάρχει τίποτα για να περάσουµε στον Βόλο», µας είπε, εκφράζοντας µεγάλη αγωνία για το πώς θα απεγκλωβιστούν από εκεί. «Είµαστε χωρίς ρεύµα, χωρίς νερό, οι δρόµοι είναι κοµµένοι, δεν µας έχει ενηµερώσει κανείς, πέρα από µηνύµατα ότι η κατάσταση δεν αλλάζει. Φορτίζουµε το κινητό από ένα ψαράδικο καΐκι. Το σούπερ µάρκετ έχει χαθεί στις λάσπες. Προµήθειες δεν υπάρχουν, αλλά, όταν δεν έχεις ρεύµα και νερό, τι να κάνεις;». «Είναι κάτι που δεν ξεχνάς. Τουλάχιστον ζω», µας είπε καταλήγοντας.

ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Ηταν ένα θέαµα δυσάρεστα εντυπωσιακό»

Στην πόλη του Βόλου ήταν η δηµοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, η οποία έκανε λόγο για δραµατική κατάσταση. Μάλιστα, ανήρτησε στα social media εικόνες βιβλικής καταστροφής από το λιµάνι. Οπως είπε στο «Secret», επέστρεψε στο σπίτι της ασφαλής εν µέσω καταρρακτώδους βροχής, καθώς ήταν εγκλωβισµένη σε κεντρικό ξενοδοχείο χωρίς ρεύµα. «Ευτυχώς τελείωσε µια πολύ δύσκολη περιπέτεια. Το να είσαι χωρίς ρεύµα και νερό δεν είναι καθόλου απλό», µας είπε. «Ηµασταν µέσα στο σκοτάδι και έπεφταν αλλεπάλληλοι κεραυνοί. Το ξενοδοχείο ήταν στο λιµάνι και έβλεπα ό,τι συνέβαινε. Ηταν ένα θέαµα δυσάρεστα εντυπωσιακό».

ΡΕΝΑ ΜΟΡΦΗ: «Αφού καήκαµε, ώρα να πνιγούµε»

Την αγανάκτησή της εξέφρασε η τραγουδίστρια Ρένα Μόρφη, που κατάγεται από τον Βόλο. «Αυτήν τη στιγµή ο Βόλος βουλιάζει. Εχει σπάσει το ποτάµι. ∆εν έχουµε ρεύµα. Ηδη δύο νεκροί στη Μαγνησία. Αφού καήκαµε, ώρα να πνιγούµε», έγραψε στον λογαριασµό της στο Instagram.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 9/9