Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη με την πρόσφατη γυναικοκτονία στην Καλαμαριά.

Παράλληλα, σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι γείτονες και οι συγγενείς της άτυχης 42χρονης, που έπεσε νεκρή από το χέρι του πρώην συζύγου της και αστυνομικού, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η τραγωδία διαδραματίστηκε το πρωί της Τρίτης (12/09) στο διαμέρισμα της 42χρονης στην Καλαμαριά. Ο 38χρονος αστυνομικός περίμενε τα παιδιά τους να επιβιβαστούν στο σχολικό λεωφορείο και στη συνέχεια ανέβηκε στο διαμέρισμά της, την πυροβόλησε με καραμπίνα και αυτοκτόνησε.

Από την πρώτη στιγμή παιδοψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν δίπλα στα δύο παιδιά, ηλικίας 12 και 14 ετών, τα οποία βρίσκονταν στο σχολείο την ώρα του φονικού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, οι δυο γιοι της οικογένειας βρίσκονται μαζί με τους γονείς της μητέρας τους, ενώ εισαγγελέας ανηλίκων θα αποφασίσει για το πού θα αποδοθεί η κηδεμονία τους, όπως και το αν θα χρειαστεί να φιλοξενηθούν σε κάποια δομή ψυχολογικής υποστήριξης.

Τι συνέβη

Λίγο μετά τις 8 το πρωί ο 38χρονος αστυνομικός, που κρατούσε μια καραμπίνα, χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος στον 6ο όροφο. Η 42χρονη πρώην σύζυγός του άνοιξε την πόρτα και εκείνος την πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα. Στη συνέχεια, έστρεψε την καραμπίνα στον εαυτό του και έδωσε τέλος στη ζωή του. Γείτονας άκουσε τους πυροβολισμούς και ειδοποίησε την Αστυνομία, που άμεσα έφτασε στο σημείο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το ζευγάρι χώρισε στις αρχές του 2023, έπειτα από χρόνια σχέσης. Μάλιστα, είχαν πάρει συναινετικό διαζύγιο, όμως ο 38χρονος πρώην αστυνομικός την πίεζε να τα ξαναβρούν.  Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο 38χρονος έλεγε συχνά στον πατέρα του ότι θα σκοτώσει τη μητέρα των παιδιών του…

Σημειώνεται πως ο αστυνομικός υπηρετούσε ως διοικητικός υπάλληλος στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών στη Νέα Ραιδεστό χωρίς όπλο. Η αρμόδια υπηρεσία έκρινε πως έπρεπε να υπηρετεί άνευ όπλου λόγω προβλήματος στο χέρι του.