Η τέως βασιλική οικογένεια της χώρας βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο, αφού υπάρχει φημολογία πως η Βασίλισσα Σοφία πολύ σύντομα θα έχει τη δυνατότητα να φρεσκάρει τα ελληνικά της, αφού η 85χρονη φέρεται αποφασισμένη να επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα μαζί με την αδερφή της Ειρήνη.

Η βασίλισσα Σοφία σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ έχει αποφασίσει να μην περάσει τα τελευταία της χρόνια κοντά στον άντρα που πλήγωσε τόσο την ίδια όσο και το θεσμό της ισπανικής μοναρχίας.

Θετική άποψη των Ισπανών για τον Χουάν Κάρλος

Έρευνα του ισπανικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του έτους έδειξε ότι μόλις ένα 30% έχει θετική γνώμη για τη βασιλεία του Χουάν Κάρλος. Το υπόλοιπο 70% απάντησε αρνητικά με κάποιους να μιλούν για ένα άτομο που αποδείχθηκε παντελώς ακατάλληλο για να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Όλα αυτά ακριβώς 60 χρόνια μετά τον παραμυθένιο γάμο της στην Αθήνα με τον Χουάν Κάρλος, που όμως δεν έμελλε να στεριώσει. Τα δημοσιεύματα για απιστίες του Ισπανού μονάρχη διαδέχονται οι έρευνες για χρήματα που φέρεται να καταχράστηκε και οι καταγγελίες γυναικών που δήλωναν ερωμένες του.

Η Σοφία κρατούσε διαχρονικά χαμηλούς τόνους σε μια προσπάθεια να σώσει το θεσμό. Το έκανε μέχρι πρόσφατα όταν η εκρηκτική σχέση με τη νύφη της, αποτυπωνόταν ακόμα και μπροστά στις κάμερες.

Πιθανό να σμίξει η τέως βασιλική οικογένεια στην Αθήνα

Εντός συνόρων οι εικόνες από το εσωτερικό του ακινήτου που εδώ και λίγους μήνες ανήκει στον Φίλιππο και τη Νίνα Φλορ επί της Ηρώδου Αττικού δικαιολογεί την τιμή του.

Με ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη και στο Προεδρικό Μέγαρο, σε έναν από τους πιο ακριβούς δρόμους της χώρας και της Ευρώπης, το ακίνητο άρεσε στο ζευγάρι και τα χρήματα της αγοράς πλήρωσε ο δισεκατομμυριούχος πατέρας της νύφης.

Στην Αθήνα μένουν σταθερά η Άννα Μαρία και ο γιος της Νικόλαος ,που την πρώτη του μήνα έκλεισε τα 54 χρόνια του.

Παύλος και Μαρί Σαντάλ συνεχίζουν να ζουν ανάμεσα σε ΗΠΑ, Λονδίνο και Αθήνα χωρίς ακόμη να έχουν αγοράσει ακίνητο στην ελληνική πρωτεύουσα, δίπλα στα παιδιά τους, ορισμένα από τα οποία συνεχίζουν να απασχολούν τις κοσμικές στήλες με τα προσωπικά αλλά και τα επαγγελματικά τους.

Η τέως βασιλική οικογένεια αναμένεται να σμίξει στην Ελλάδα το ερχόμενο Πάσχα. Αν μέχρι τότε η Σοφία θα έχει γίνει μόνιμη κάτοικος της χώρας, είναι κάτι που θα φανεί μέσα στους επόμενους μήνες.