Για τον σεισμό 3,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Βραυρώνας, στην Αρτέμιδα, ο οποίος «ταρακούνησε» και την Αττική, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Άκης Τσελέντης: Έχει καιρό να κάνει σεισμό και κάποια στιγμή θα μας κάνει

«H περιοχή στην Ανατολική Αττική που σημειώθηκε η σεισμική δόνηση των 3,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ δεν γνωρίζουμε να έχει κάποιο ρήγμα που να μας ανησυχεί», τόνισε ο Άκης Τσελέντης, προσθέτοντας πως το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έβαλε «περισσότερα όργανα στην περιοχή για να την παρακολουθούν» λόγω της έντονης σεισμικότητας της περιοχής.

Ο γνωστός σεισμολόγος τόνισε πως ο ίδιος το καλοκαίρι «τήρησε σιγήν ιχθύος σεβόμενος τον τουρισμό» και είπε ότι όντως «έχει καιρό να κάνει σεισμό και κάποια στιγμή θα μας κάνει», εφιστώντας την προσοχή στα στοιχειώδη μέτρα προστασίας.

"Ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο πανικός"

«Θα βρέξει σίγουρα την επόμενη εβδομάδα, αυτό είναι είδηση;», αναρωτήθηκε ερωτηθείς αν περιμένουμε κι άλλο σεισμό. Επιπλέον, ο Άκης Τσελέντης τόνισε πως «ό,τι έχω να πω θα το πω στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, δεν θα το πω εδώ να ξεσηκώσω τον κόσμο» και υπογράμμισε ότι ο «μεγαλύτερος εχθρός είναι ο πανικός».

Τέλος, ο σεισμολόγος κάλεσε τους πολίτες να ενημερώνονται μόνο από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και όχι από ανεπίσημες πηγές.