Ο θάνατος του 17χρονου από εκπυρσοκρότηση όπλου αστυνομικού της ΟΠΚΕ οδήγησε Ρομά να προκαλέσουν επεισοδια στα Μέγαρα, με αποτέλεσμα να κλείσει για περίπου μία ώρα η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.


Οι Ρομά πετούσαν πέτρες στο οδόστρωμα θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Όπως ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός είναι κλειστός ο αυτοκινητόδρομος και γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας από τον ημικόμβο Μεγάρων μέχρι τον κόμβο Πάχης.

Μάλιστα, ένα λεωφορείο που ερχόταν από το Ναύπλιο δέχθηκε αντικείμενα και χρειάστηκε να ακινητοποιηθεί, ενώ με τη βοήθεια της αστυνομίας απομακρύνθηκαν οι επιβάτες.


Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και πυροσβεστικά οχήματα.

Θεσσαλονίκη: Έστησαν οδοφράγματα

Νωρίτερα, περίπου 20 Ρομά βγήκαν στην οδό Πόντου και έκλεισαν τον δρόμο βάζοντας φωτιά σε αντικείμενα και στήνοντας οδοφράγματα, διαμαρτυρόμενοι για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία.



Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών και κρότου λάμψης προκειμένου να απωθησουν τα άτομα τα οποία συνεχίζουν να φωνάζουν και να ρίχνουν πυροτεχνήματα στον αέρα.




Επιπλέον, ένταση σημειώθηκε και στον καταυλισμό των τσιγγανων στο νομισματοκοπείο. 

Επεισόδια σε Θήβα και Αλίαρτο

Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν και στην είσοδο της Αλιάρτου, στο χωριό του 17χρονου Χρήστου. Σε αυτό το μέρος αναμένεται να γίνει η κηδεία την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου, στις 15:00.  

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, o Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, Γιώργος Ντασιώτης, στην προσπάθειά του να καθησυχάσει τους Ρομά και να ανοίξουν τον δρόμο, του πέταξαν μπουκάλια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο. Ο κ. Ντασιώτης μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες.

Την ίδια ώρα, επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή της Θήβας. Στο Πυρί και στη «γέφυρα του τρόμου» όπως ονομάζουν τη γέφυρα της εθνικής οδού Λιβαδειάς – Θήβας, στο ύψος της Αλιάρτου, είχαν συγκεντρωθεί Ρομά, στήνοντας οδοφράγματα και βάζοντας βάλει φωτιές, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 17χρονου.

Οι νεαροί Ρομά έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σε λάστιχα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή.


roma-thessaloniki_epeisodia_5
roma-thessaloniki_epeisodia_5__jpg