Ο θάνατος του 17χρονου από εκπυρσοκρότηση όπλου αστυνομικού της ΟΠΚΕ στη Βοιωτία έφερε εντάσεις, διαμαρτυρίες, επεισόδια και απειλές από ομάδες Ρομά, κάτι που φαίνεται ότι ανησυχεί ιδιαίτερα την ΕΛ.ΑΣ., αφού τελευταίο κρούσμα ήταν βίντεο Ρομά στο οποίο απειλεί όλους τους αστυνομικούς και το οποίο δημοσίευσε στα social media. 

Το MEGA παρουσίασε το βίντεο, στο οποίο ο άνδρας, με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου Χρήστου στη Βοιωτία, ακούγεται στο βίντεο να λέει ότι εύχεται να γίνει πόλεμος «και οι γύφτοι θα είμαστε οι πρώτοι εχθροί της Ελλάδας».



Θάνατος 17χρονου: "Εγώ θα σας τινάζω τα μυαλά στον αέρα"

Στο συγκεκριμένο βίντεο, οι απειλές παραπέμπουν σε κατά συρροή δολοφόνο. «Εγώ θα σας τινάζω τα μυαλά στον αέρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Σκοτώσανε άλλο ένα 17χρονο παιδάκι κι επειδή ήταν Ρομά δεν τρέχει τίποτα. Εύχομαι να γίνει πόλεμος και οι γύφτοι θα είμαστε οι πρώτοι εχθροί της Ελλάδας. Εγώ συγκεκριμένα θα σκοτώσω όλους τους αστυνομικούς και θα σκοτώνω κάθε Έλληνα μπροστά μου. Με τόσο ρατσισμό, τόση κακία μέσα σας, εγώ θα σας τινάζω τα μυαλά στον αέρα. Δολοφόνοι».

Από την έρευνα της Αστυνομίας έχει ήδη ταυτοποιηθεί, ενώ έχει διαπιστωθεί πως έχει σχέση με εγκληματική οργάνωση, με οικογενειακές σχέσεις των μελών της, που έχει κατηγορηθεί για εκβιάσεις, ξυλοδαρμούς, ναρκωτικά και όπλα.

Μάλιστα, ένα μέλος της έχει κατηγορηθεί για ανατίναξη ΑΤΜ, ενώ πριν από δύο χρόνια, όταν ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε στείλει στην επιτροπή για το ξέπλυμα χρήματος κάποιες συμμορίες για να ερευνηθούν, μέσα σε αυτές ήταν και η συγκεκριμένη.

Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συμμετείχαν επίσης και στον ξυλοδαρμό μεταξύ τράπερ σε μουσικά βραβεία.