«Σεισμό» αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης αναφορικά με μια υπόθεση η οποία «σέρνεται» από το 2012 και αφορά στην αρπαγή χρημάτων και τιμαλφών από τη θυρίδα ενός συνταξιούχου.

Όπως ισχυρίζεται ο πρώην σιδηροδρομικός υπάλληλος, στη θυρίδα είχε τοποθετήσει το εφάπαξ του και μέσω των ερευνών που διενεργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, στο προσκήνιο βρέθηκε ένας υπάλληλος της τράπεζας, ωστόσο, εκείνος αυτοκτόνησε το 2018!

Δικαιώθηκε από το δικαστήριο ο συνταξιούχος 

Τώρα το δικαστήριο δικαιώνει το συνταξιούχο και καλεί την τράπεζα να αποζημιώσει πλήρως τον ενοικιαστή της θυρίδας! Έτσι λοιπόν, ένα πάγιο ζήτημα αναφορικά με το νομικό καθεστώς γύρω από την ενοικίαση τραπεζικών θυρίδων παίρνει τέτοια τροπή, που φαίνεται πως θα ανοίξει το δρόμο για δικαίωση και άλλων ιδιοκτητών που έχουν καταγγείλει κλοπές σε τραπεζικές θυρίδες.

«Είδαμε την πόρτα ανοιχτή, πλησιάζοντας μετά τη θυρίδα και ανοίγοντας τελείως την πόρτα ήταν άδεια. Είχαν πάρει τα χρήματα που ήταν το εφάπαξ» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο συνταξιούχος σιδηροδρομικός, ο οποίος δικαιούται να λάβει όχι μόνο το ακριβές ποσό που ήταν μέσα στις θυρίδες, αλλά και αποζημίωση για ηθική βλάβη! «Δεν λάμβαναν υπ’ όψιν τα στοιχεία που παρουσιάσαμε, θα έπρεπε να φέρουν το υλικό από τις κάμερες... Αισθάνομαι εν μέρει δικαιωμένος για την απόφαση, μακάρι να γίνει οδηγός και για τους υπόλοιπους» αναφέρει στην ιστοσελίδα seleo.gr.


Ανοίγει ο δρόμος και για άλλους ιδιοκτήτες τραπεζικών θυρίδων

Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, ισομερή ευθύνη έχουν τόσο η τράπεζα όσο και οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι. «Όλες οι παραλείψεις των καθηκόντων των αρμοδίων υπαλλήλων της τράπεζας ως προς τη διατήρηση της ασφαλούς λειτουργίας του θησαυροφυλακίου λάμβαναν χώρα εν γνώσει και με την ανοχή τους» αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου. Πληροφορίες τονίζουν πως στα αστικά δικαστήρια υπάρχουν και άλλες αντίστοιχες υποθέσεις, που αφορούν ποσό που φτάνει και ξεπερνάει τα τέσσερα εκατ. ευρώ.