Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του «δράκου των Εξαρχείων», ο οποίος συνελήφθη και παραδέχθηκε τις επιθέσεις στις γυναίκες, ενώ εμφανίστηκε αμετανόητος στις αστυνομικές Αρχές, δηλώνοντας ότι θα το ξανακάνει.

Την ίδια ώρα νέες αποκαλύψεις για τον «δράκο των Εξαρχείων» έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Το Live News και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», αποκαλύπτουν την αδράνεια του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού και γιατί δεν ήταν καταζητούμενος ο «δράκος των Εξαρχείων».

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο 23χρονος Σύρος που κατηγορείται για τις σεξουαλικές υποθέσεις στο κέντρο της Αθήνας είχε δηλώσει πως διέμενε στο ΚΥΤ Μαλακάσας, ωστόσο αποδεικνύεται ότι ουδέποτε έμενε εκεί ή είχε παρουσιαστεί στο συγκεκριμένο κέντρο παραμονής. 

Διαβάστε επίσης: Εξάρχεια: Έβδομη καταγγελία για τον 23χρονο "δράκο" – Τι είπε γυναίκα που της επιτέθηκε

Το ίδιο κέντρο παραμονής έχουν δηλώσει ως τόπο διαμονής άλλοι 40 αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν περιοριστικούς όρους. Όπως αποκαλύπτει το MEGA, από τους 40 οι 33 έχουν εξαφανιστεί και δεν δίνουν το «παρών», ενώ τα ίχνη του 23χρονου χάθηκαν τον Ιούλιο του 2021.

Σημειώνεται πως το Τμήμα Ασφαλείας του Ωρωπού είχε ειδοποιήσει με έγγραφο τις δικαστικές Αρχές για την εξαφάνιση του 23χρονου με 3-4 μήνες καθυστέρηση. Σε αυτό το έγγραφο, το οποίο εστάλη στις 21 Νοεμβρίου 2021, δεν αναφερόταν μόνο ο 23χρονος, αλλά και άλλοι αλλοδαποί.

Την ίδια στιγμή τονίζεται πως οι δικαστικές Αρχές κατακλύζονται από τέτοιες ειδοποιήσεις και σπάνια αντιδρούν, παρά μόνο εάν πρόκειται για κάτι έκτακτο. Αποτέλεσμα αυτής της αδράνειας ήταν ο 23χρονος να κυκλοφορεί ελεύθερος και να μην είναι καταζητούμενος.