Αναστάτωση στα Εξάρχεια με τους φαρσέρ που θυροκόλλησαν έντυπα τα οποία  καλούσαν πολίτες να εγκαταλείψουν τις πολυκατοικίες τους για λόγους δημόσιας υγείας.  Τόσο ο Δήμος Αθηναίων όσο και το υπουργείο Υγείας διέψευσαν αμέσως το περιεχόμενο της επιστολής των φαρσέρ στα Εξάρχεια.

Διαβάστε επίσης: Χαμός στα Εξάρχεια: Κόλλησαν χαρτιά εκκένωσης σε πολυκατοικίες - Το υπουργείο Υγείας προειδοποιεί για τα κακόβουλα μηνύματα (Εικόνα)

Όπως αποδείχθηκε είναι υπαρκτός ο τηλεφωνικός αριθμός στον οποίο παραπέμπουν τους κατοίκους των Εξαρχείων οι φαρσέρ για περισσότερες... πληροφορίες σχετικά με την προειδοποίηση ότι αν δεν εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατόν τα διαμερίσματα τους για λόγους δημόσιας υγείας, θα τους επιβληθεί πρόστιμο 500 ευρώ. Το έγγραφο φέρει στο κάτω μέρος του κλεψίτυπα του δήμου Αθηναίων και του υπουργείου υγείας, το οποίο διέψευσε αμέσως το περιεχόμενο της επιστολής. Τα parapolitika. gr επικοινώνησαν με τον αναγραφόμενο  τηλεφωνικό αριθμό που όμως αντιστοιχεί σε υπηρεσία του υπουργείου τουρισμού.Θέση για το θέμα πήρε το υπουργείο Υγείας προειδοποιώντας τον κόσμο ότι τα μηνύματα που τοποθετήθηκαν σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια είναι απολύτως ψευδή. Μάλιστα τα μηνύματα έκαναν λόγο και για πρόστιμο 500 ευρώ αν δεν γίνει άμεσα η εκκένωση.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Υγείας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι είναι «απολύτως ψευδής η ανακοίνωση που έχει θυροκολληθεί σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων και αναφέρει ότι, θα πρέπει οι ένοικοι να εκκενώσουν άμεσα την πολυκατοικία για λόγους δημόσιας υγείας, ειδάλλως θα έχουν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ».

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως τις αστυνομικές αρχές, ώστε να πράξουν τα δέοντα».

Από το υπουργείο επισημαίνεται επίσης, με αφορμή το θέμα με τα μηνύματα στα Εξάρχεια, πως «η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί θεσμικό καθήκον της Πολιτείας».

Επίσης από το υπουργείο Υγείας υπογραμμίζεται ότι «δεν επιτρέπεται κανένας να τρομοκρατεί και να παραπληροφορεί τους πολίτες, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, τις επίσημες αρχές».