Νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως από τη σπείρα που "άδειαζε" τα ATM, οι οποίοι άνοιξαν πυρά κατά αστυνομικών στο Αίγιο. Σύμφωνα με το MEGA, 
ο 28χρονος τράπερ, Don Leon, και οι δύο συνεργοί με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο έχουν φτάσει στην περιοχή από την Αθήνα, για να ανατινάξουν ΑΤΜ.

Άνδρες της ασφάλειας ανταποδίδουν τα πυρά και ρίχνουν τουλάχιστον πέντε φορές εναντίον τους.


Ο γνωστός τράπερ είναι αντιμέτωπος με ακόμη βαρύτερες κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Δύο από τα μέλη της συμμορίας ανοίγουν πυροσβεστήρες για να «τυφλώσουν» τους αστυνομικούς και πυροβολούν ξανά. Μια σφαίρα καταλήγει στον καθρέφτη του οχήματος ασφαλείας. Οι κακοποιοί επιβιβάζονται στο κλεμμένο αυτοκίνητο και εξαφανίζονται ενώ λίγη ώρα αργότερα το πυρπολούν.

Γι’ αυτήν την επίθεση, ο 28χρονος τράπερ και οι συνεργοί του βαρύνονται πλέον και με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση και κατά συρροή.

Οι ρόλοι της σπείρας

Σε νέο βίντεο ντοκουμέντο από την Εύβοια αποτυπώνεται ο τρόπος δράσης της σπείρας, που ανατίναζε ΑΤΜ.

Το σημείο συνάντησης των τριών συλληφθέντων ήταν το νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων και από εκεί, με κλεμμένα αυτοκίνητα, ξεκινούσαν τις ληστρικές τους επιδρομές στην επαρχία, αναφέρει το MEGA.

Ο τράπερ ήταν ο συνδετικός κρίκος με τους άλλους δύο, συμμετείχε στις επιχειρήσεις και κουβαλούσε τα χρήματα, μέρος των οποίων, ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, βρέθηκε μέσα σε ροζ σακουλάκια στα σπίτια των μελών της σπείρας.

Αρχηγικό ρόλο, σε εκτελεστικό επίπεδο, φέρεται να είχε 26χρονος, γεννημένος στη Γερμανία, που αποφυλακίστηκε το 2021 με περιοριστικούς όρους. Ήταν εκείνος που έβαζε τα εκρηκτικά και παραβίαζε τα ΑΤΜ με τροχό και λοστούς.

Το τρίτο μέλος, 27 ετών, σεσημασμένος για κλοπές και ναρκωτικά, είναι ο μοναδικός που έχει ομολογήσει τη συμμετοχή σε τουλάχιστον 9 εκρήξεις ΑΤΜ. Ο ρόλος του ήταν η κατόπτευση των στόχων και η επιτήρηση του χώρου κατά το χτύπημα.

Τράβηξαν όπλο σε πολίτη

Εκτός από τους πυροβολισμούς σε βάρος των αστυνομικών στο Αίγιο η συμμορία του τράπερ είχε απειλήσει ότι θα σκοτώσει και έναν πολίτη στα Λουτρά Ωραίας Ελένης στην Κόρινθο, όταν ήρθε αντιμέτωπος με τους κακοποιούς.

Σε βάρος του τράπερ, που πλέον αντιμετωπίζει βαριά κακουργηματική δίωξη και απολογείται την Τετάρτη στον ανακριτή, είχε σχηματιστεί δικογραφία το 2020 και για το αδίκημα του βιασμού.