«Ντροπή» για την «αξιόποινη συμπεριφορά» του δήλωσε ότι νιώθει ενώπιον της ανακρίτριας ο τράπερ Don Leon, ο οποίος συνελήφθη για συμμετοχή σε συμμορία που ανατίναζε ΑΤΜ τραπεζών. Ο νεαρός καλλιτέχνης δεν κατάφερε όμως να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, όπως επίσης και οι δύο συγκατηγορούμενοί του ως συνεργοί του.

Ο άνθρωπος, το αυτοκίνητο του οποίου έκλεψε και έκαψε η συμμορία του τράπερ Don Leon, μετά την απόπειρα κλοπής ΑΤΜ σε σούπερ μάρκετ στο κέντρο του Αιγίου και την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος». Ο Αιγιώτης που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, περιγράφει τη στιγμή που διαπίστωσε την κλοπή του αυτοκινήτου του, πώς πληροφορήθηκε ότι αυτό  χρησιμοποιήθηκε από ένοπλους κακοποιούς και αναφέρει ότι το είχε αγοράσει μόλις 15 ημέρες πριν από το περιστατικό.

klemmeno_autokinito_DonLeon3

«Το άφησα Παρασκευή 9.30 το βράδυ έξω ακριβώς από το σπίτι μου και κατέβηκα το Σάββατο 6.30 π.μ. να το πάρω για να πάω στη δουλειά μου. Το αυτοκίνητο έλειπε, πανικός. Η οδός που μένω βρίσκεται σε μια νοητή ευθεία 200 περίπου μέτρων από την Αστυνομία. Πεζός κατευθύνθηκα εκεί για να δηλώσω την κλοπή», λέει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Διαβάστε ακόμα: Don Leon: Συγγνώμη ζητεί ο τράπερ, λέει πως συμμετείχε μόνο στην επίθεση στο ΑΤΜ της Ερμιόνης - Τι υποστηρίζει

Εκεί, όπως θυμάται, ο αξιωματικός υπηρεσίας, χωρίς να έχει προλάβει ο ίδιος να δηλώσει τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, τoυ ανέφερε τη μάρκα, με τον άνδρα να αιφνιδιάζεται, παραπέμποντάς τον στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας. «Ήταν εκεί ο διοικητής, του είπα θα ήθελα να δηλώσω την κλοπή του αυτοκινήτου μου, με εκείνον να με ρωτά εάν πρόκειται για Ford Kuga. Ρώτησα τι έχει γίνει και μέχρι να μάθω, έβαζα στο μυαλό μου ότι μου το έκλεψαν, έγινε καταδίωξη στην εθνική, έχουν τρακάρει και ίσως να είχε προκληθεί θανατηφόρο τροχαίο», περιγράφει.

Δείτε φωτογραφίες:

 

klemmeno_autokinito_DonLeon1
klemmeno_autokinito_DonLeon2

 

Το αυτοκίνητο είχε αγοραστεί

Στο άκουσμα πως το αυτοκίνητό του χρησιμοποιήθηκε σε εγκληματική ενέργεια, με τους δράστες να το εγκαταλείπουν καίγοντάς το με τη μέθοδο της διαβροχής εύφλεκτου υλικού, ο άνδρας -σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος»- έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του.

Διαβάστε ακόμα: Στη φυλακή ο τράπερ Don Leon και οι συγκατηγορούμενοί του για τις ανατινάξεις των ATM - Τι είπε στην ομολογία του

«Μου είπε ότι το αμάξι είχε καταστραφεί τελείως. Εκεί ήταν που πλέον μου κόπηκαν τα πόδια. Εκείνη την ώρα, παρότι μου έδειξε φωτογραφίες, δεν μπορούσα να καταλάβω την έννοια της λέξης “καταστροφή”. Όταν πήγα στο σημείο που το είχαν κάψει, συνειδητοποίησα πως δεν είχε μείνει τίποτα.. Για να καταλάβετε την “τύχη” μου, το αμάξι ήταν αγορασμένο 15 ημέρες πριν από την κλοπή. Δεν είχαμε προλάβει να κάνουμε ούτε μια βόλτα σαν οικογένεια, εκτός του ότι πήγαινα στη δουλειά μου», λέει ο άνδρας που το αυτοκίνητό του εκλάπη από τον τράπερ Don Leon και ακόμα δύο άνδρες.

klemmeno_autokinito_DonLeon4

Πώς έκλεψαν το αυτοκίνητο ο τράπερ Don Leon και η συμμορία του

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», το αυτοκίνητο -αν και νέας τεχνολογίας- παραβιάστηκε χωρίς να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός. Όπως ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του από την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες πιθανόν να χρησιμοποίησαν «γεννήτρια κωδικών», την ειδική πλακέτα που αναγνωρίζεται ως το «κλειδί». Ο άνδρας που εξακολουθεί να καταβάλλει ως οφείλει τις δόσεις του αυτοκινήτου, μετά τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, σκέφτεται να κινηθεί νομικά.  «Από τα τελείως σκοτάδια που ήμασταν, τους έπιασαν και αυτό είναι το ευχάριστο ας πούμε και υπάρχει μια περίπτωση να αποζημιωθώ για τη ζημιά που έχω υποστεί», όπως λέει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν o τράπερ Don Leon και οι άλλοι συλληφθέντες

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την απολογία τους την Τετάρτη (06/12), ο τράπερ Don Leon και οι άλλοι δύο συλληφθέντες κρίθηκαν προφυλακιστέοι και κατηγορούνται για συνολικά 10 περιπτώσεις κλοπών ΑΤΜ. Ο τράπερ -προσώρας- παραδέχεται τη συμμετοχή του μόνο στην τελευταία επίθεση στην Ερμιονίδα Αργολίδας. Για το ένοπλο «χτύπημα» στο Αίγιο, για το οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμφάνισε ως άλλοθι βιντεοκλήση που είχε με τον γιο του, ενώ εκείνος βρισκόταν στο σπίτι του στον Πειραιά.