Τον ιδιοκτήτη του μαύρου τζιπ και τον συνεπιβάτη του, αναζητούν οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, ως δράστης της απόπειρας δολοφονίας τριών νεαρών παιδιών, τα ξημερώματα στο Γκάζι.

Οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει τα στοιχεία του οχήματος, γνωρίζουν πλέον τον ιδιοκτήτη αλλά και τον αλλοδαπό, Αλβανικής καταγωγής άνδρα που συνεπλάκησαν με την παρέα των έξι παιδιών από την Κρήτη, οι οποίοι συμμετείχαν σε ξενύχτι σε μπάτσελορ πάρτι.

Γκάζι: Το χρονικό του αιματηρού περιστατικού


Οι νεαροί έφυγαν από το τελευταίο μαγαζί στις επτά παρά είκοσι το πρωί. Είχε προηγηθεί μια νύχτα όπου επισκέφτηκαν αρκετά μαγαζιά γιορτάζοντας τα ευχάριστα, τον γάμο του φίλου τους, που θα γίνει ή τουλάχιστον ήταν προγραμματισμένος να γίνει σε λίγες ημέρες.

Φεύγοντας από το κλαμπ, οι νεαροί πέρασαν ακριβώς απέναντι και έκατσαν σε ένα ταχυφαγείο. Ένα όχημα τύπου τζιπ, περνούσε από το στενό σοκάκι, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση ενός εκ των παρέας των Κρητικών που φώναξε στον οδηγό πως δεν χωράει. Ξαφνικά, το αυτοκίνητο σταμάτησε, δύο από τους επιβαίνοντες κατέβηκαν και διαπληκτίστηκαν με τους νεαρούς Κρητικούς. Λίγο το ξενύχτι, λίγο το αλκοόλ, λίγο το περασμένο της ώρας και τα λόγια διαδέχθηκαν οι αψημαχίες. Οι νεαροί φίλοι χτυπήθηκαν από τους δράστες, ένας εκ των οποίων ξαφνικά τράβηξε όπλο και πυροβόλησε τέσσερις φορές. Οι τρεις βολίδες βρήκαν τρεις από την παρέα των νεαρών. Ένας εξ αυτών, ο 28χρονος, τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάστση, ενώ οι άλλοι δύο τραυματίες έχουν διαφύγει τον κίνδυνο. Οι δράστες, αμέσως μετά τις πιστολιές, μπήκαν στο αμάξι και έσπευσαν να εξαφανιστούν, ενώ οι φίλοι των τραυματιών, κάλεσαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Οι αστυνομικοί εκτός από τις μαρτυρίες των νεαρών παιδιών και άλλων θαμώνων διπλανών καταστημάτων, συγκέντρωσαν βιντεοληπτικό υλικό όπου εντόπισαν την πινακίδα του οχήματος. Ήδη, ο ιδιοκτήτης του οχήματος και ο Αλβανός συνεργός του, αναζητούνται από τους αστυνομικούς, ενώ στα γραφεία της αστυνομίας, αναλύεται το βιντεοληπτικό υλικό από διπλανά καταστήματα.