Μεταφέρθηκε και επίσημα η αίθουσα διεξαγωγής της δίκης της πολύκροτης υπόθεσης για την κακοποίηση και σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης από τον Κολωνό, καθώς δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη κατά την οποία η δίκη θα διεξαχθεί σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών και όχι σε κάποια από τις προβλεπόμενες αίθουσες του Πρωτοδικείου.


Σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών η δίκη για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ΦΕΚ, η απόφαση του κ. Φλωρίδη ελήφθη έπειτα από την έγγραφη απάντηση του «Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών, από το οποίο συνάγεται η ύπαρξη αντικειμενικής αδυναμίας πραγματοποίησης των συνεδριάσεων του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση με αριθμό δικογραφίας ΑΒΜ ΑΑ2022/986, τόσο στην Αίθουσα 1 του Νεόδμητου Κτιρίου του Ειρηνοδικείου Αθηνών όσο και στις λοιπές αίθουσες του Πρωτοδικείου Αθηνών επί της οδού Δέγλερη 4, καθώς και στην Πρώην Σχολή Ευελπίδων».

Κατά συνέπεια, προέκυψε η ανάγκη «καθορισμού, ως έδρας συνεδρίασης του ως Δικαστηρίου, της αίθουσας Δ4 του ισογείου του Εφετείου Αθηνών, η οποία κρίνεται ότι διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για την εκδίκαση μιας πολυπρόσωπης δίκης, όπως η προαναφερθείσα, με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων, μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης, καθώς και συνηγόρων».

Διαβάστε ακόμα: Κολωνός: Η μητέρα της 12χρονης σπάει τη σιωπή της: “Καμία τιμωρία δεν είναι αρκετή για αυτά τα τέρατα”


Πότε ξεκινά η δίκη

Η δίκη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 8 Ιανουαρίου 2024.

Σημειώνεται ότι βασικοί πρωταγωνιστές στο εδώλιο θα είναι η μητέρα της 12χρονης, ο 54χρονος Ηλίας Μίχος και 24 ακόμη πρόσωπα που αν και κατηγορούνται για βαρύτατα αδικήματα ενδέχεται σταδιακά να βρεθούν εκτός φυλακής, αφού από τον Απρίλιο θα αρχίσει να εκπνέει για πολλούς από αυτούς το 18μηνο της προσωρινής κράτησής τους.