Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά τη δημοσίευση προκήρυξης με την οποία η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στου Ζωγράφου, ενώ προανήγγειλε και άλλα «χτυπήματα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα αστυνομικά τμήματα και τις υπηρεσίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ οι αστυνομικοί θεωρούν ότι έχει ενεργοποιηθεί παλιά ομάδα τρομοκρατών, οι οποίοι είχαν παραμείνει ασύλληπτοι και «ενώθηκαν» με νέα γενιά τρομοκρατών.

Διαβάστε ακόμα: Ο "Αµερικανός", η βόµβα στα ΜΑΤ και η απειλή µιας νέας τροµοκρατίας - Τα µηνύµατα προς τους παραλήπτες στην Ελλάδα µέσω ουκρανικής πλατφόρµας


Το «χτύπημα στην Πολυτεχνειούπολη

Υπενθυμίζεται ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στην οδό Κοκκινοπούλου, ενώ μέλος της οργάνωσης είχε ενημερώσει για το επικείμενο «χτύπημα» κοντά στην Πολυτεχνειούπολη δίνοντας χρονικό περιθώριο 45 λεπτών.

Άμεσα είχε αποκλειστεί ο χώρος και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ είχε εντοπίσει μέσα σε μια σακούλα ενεργό εκρηκτικό μηχανισμό με ρολόι, τον οποίο εξουδετέρωσε.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που βρισκόταν μέσα σε τάπερ είχε εκτός από ρολόι, δύο πυροκροτητές και διακόπτη. Περιείχε, επίσης, εκρηκτική ύλη C4 και 150 γραμμ. ζελατοδυναμίτιδα.


Η προκήρυξη και η ΕΛΑΣ

Στην προκήρυξή της που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη», κάνοντας αναφορά στη βόμβα που εξουδετερώθηκε, έγραφε χαρακτηριστικά: «Ήσασταν τυχεροί, δεν θα ισχύσει το ίδιο την επόμενη» προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα νέα χτυπήματα: «Θα χτυπήσουμε ξανά την κατάλληλη στιγμή, βάζοντας στο στόχαστρό μας τους προκλητικούς εκπροσώπους του σάπιου πολιτικού και οικονομικού συστήματος και τους ένστολους μπράβους τους. Τους ενόχους, δηλαδή, των πιο ειδεχθών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο όνομα του κράτους. Την επόμενη φορά τα ένστολα καθάρματα θα βρεθούν απέναντι από τις κάννες των όπλων μας. Κι αυτό δεν είναι απειλή. Ούτε προειδοποίηση. Είναι δέσμευση».

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νίκος Ρήγας, μιλώντας στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή» την υπόθεση: «Το ύφος του κειμένου ήταν πάρα πολύ σκληρό, επιθετικό εναντίον εργαζόμενων αστυνομικών. Η Αντιτρομοκρατική της Ελλάδος είναι μία από τις καλύτερες παγκοσμίως, με εξαρθρώσεις μεγάλων οργανώσεων, οι οποίες έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη» σημείωσε ο κ. Ρήγας.

Και πρόσθεσε: «Είχαμε ξεχάσει την ύπαρξη της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, γιατί με συντονισμένη προσπάθεια που είχε κάνει η αστυνομία και η Αντιτρομοκρατική είχαμε εξαλείψει την απειλή». Ωστόσο, τώρα βρίσκονται όλοι και πάλι σε επιφυλακή και η συγκεκριμένη υπόθεση στο «μικροσκόπιο» των ειδικών.

«Είναι πρωτόγνωρο το πώς (ο εκρηκτικός μηχανισμός) σχηματίστηκε από δύο υλικά, τα οποία δεν τα έχουμε δει στο παρελθόν. Δεν είναι τυχαίο, θεωρώ εγώ, η συγκυρία το ότι τώρα γίνεται στην αστυνομία, δηλαδή, μετά το κύμα συμπαράστασης που υπάρχει προς τους αστυνομικούς» δήλωσε με τη σειρά της η δικηγόρος Ελίζα Βαρελά, αναφερόμενη στη μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, κατά την οποία σκοτώθηκε 29χρονος αστυνομικός και στο σοβαρότατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα.

Διαβάστε ακόμα: Η βόμβα που τοποθετήθηκε κοντά στην έδρα των ΜΑΤ θυμίζει… κάτι από τα παλιά – Γιατί επικρατεί έντονος προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ (Βίντεο)