Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, που από τις αρχές του 2022 συγκλονίζει το πανελλήνιο. «Τα ιατρικά έγγραφα είναι το πιο αδιάσειστο στοιχείο, η κεταμίνη δεν αμφισβητείται», δήλωσε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης. 
Διαβάστε ακόμα: Ιατροδικαστής Λέων για Πισπιρίγκου: Τεκμηριωμένη η άποψη της εισαγγελέως ακόμη και ιατροδικαστικά - Η κεταμίνη σκοτώνει

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευσή της στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν καταπέλτης και αναφέρθηκε λεπτομερώς στο τι έκανε και κυρίως τι δεν έκανε η 35χρονη, όταν η Τζωρτζίνα έδινε τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της κι ενώ είχαν ήδη φύγει από τη ζωή η Μαλένα και η Ίριδα. Σοκαρισμένη η εισαγγελέας διάβασε στο δικαστήριο ένα από τα μηνύματα του εν διαστάσει συζύγου της κατηγορούμενης, ο οποίος φαίνεται πως αναρωτιόταν «κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε μια απώλεια;».


Δημήτρης Γαλεντέρης: Καταρρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί για τους γιατρούς 

«Να πω και εγώ ότι ευτυχώς καταρρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί για τους γιατρούς σχετικά με τη μικρή Τζωρτζίνα, καταρρίφθηκε και το σενάριο για τη μεταμόσχευση οργάνων, το οποίο υπαινίχθηκε και το οποίο το θεωρώ απαράδεκτο, και αναδείχθηκε η προσπάθεια επαναφοράς στη ζωή της Τζωρτζίνας», είπε στο Mega o ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Καταρρίφθηκε η προσπάθεια να αντιστρέψουν τα ιατρικά έγγραφα τα οποία είναι και το πιο αδιάσειστο στοιχείο για να μπορούμε να μιλήσουμε για την υπόθεση. Θεωρώ πως η υπεράσπιση και η γραμμή που ακολουθήθηκε, αν ήθελε να παρουσιάσει μια υπόθεση από άλλη οπτική γωνία θα έπρεπε να παρουσιάσει μια αίτια θανάτου που να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και γεμάτη, δηλαδή να μπορεί να σταθεί σε αυτή την υπόθεση. Έως τώρα δεν έπεισε κάτι τέτοιο αυτή η εναλλακτική με αποτέλεσμα να μείνουμε στο πιο αδιάσειστο στοιχείο που είναι η κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας»,
τόνισε με τη σειρά του.

Για όλους εκείνους τους επιστήμονες που τέθηκαν ενάντια στους γιατρούς, υπογράμμισε: «Ένα δικαστήριο για να υιοθετήσει μία άποψη πρέπει να είναι πιστευτή και τεκμηριωμένη έτσι ώστε να έχει μία λογική σειρά και επιστημονικό ειρμό. Η κεταμίνη είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, συνεπώς θα έπρεπε να υπάρχει κάτι που να αποδεικνύει ότι δεν δόθηκε από την κατηγορούμενη. Αυτό δεν μπόρεσε να αποδειχθεί, το ότι μπορεί να δόθηκε από τους γιατρούς».

Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη, «αναγνωρίζοντας μία δομή, θεωρώ ότι θα λειτουργήσει επιβαρυντικά και για τα επόμενα δικαστήρια, μία καταδικαστική απόφαση για το δικαστήριο για την Τζωρτζίνα».


Ματίνα Παγώνη: Δικαιώθηκαν οι γιατροί

«Θυμάστε τη λάσπη που "έφαγαν" οι γιατροί εκείνο το διάστημα και είχε προβληματιστεί και το πανελλήνιο. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουν οι γιατροί κάτι διαφορετικό από αυτό που έπρεπε να κάνουν, το οποίο ήταν καταγεγραμμένο και υπογεγραμμένο γιατί έτσι λειτουργούν οι κλινικές και τα τμήματα στα νοσοκομεία. Ό,τι χορηγεί στον ασθενή, και ειδικά μάλιστα αν πρόκειται για παιδιά, δεν το συζητάμε. Παρ' όλα αυτά συζητήθηκε το θέμα. Δικαιώθηκαν οι συνάδελφοί μου και αποδεικνύεται ότι είναι ακέραια η Δικαιοσύνη. Να έχουμε εμπιστοσύνη στον ιατρικό και νοσηλευτικό κόσμο. Ζητήθηκαν τα στοιχεία όλα ανά μέρα και ώρα», είπε από την πλευρά της η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.