Την εγκληματική δράση δύο ανδρών Ρομά, οι οποίοι, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, εισβάλουν σε διαμέρισμα ηλικιωμένης στην περιοχή του Παπάγου και τη ληστεύουν, κατέγραψε αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε η ΕΡΤ.
Όπως φαίνεται στα πλάνα, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ΕΡΤ, οι δύο άνδρες προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα να την απασχολήσουν (την έχουν βάλει να ανάψει όλα τα μάτια της κουζίνας και να βράσει νερό) την ώρα που ο ένας από τους εμπλεκόμενους έχει ανάψει τον απορροφητήρα για να μην ακούγεται ο συνεργός του που ψάχνει μέσα στο σπίτι της γυναίκας στου Παπάγου.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο:

Μάλιστα, προσπαθούν να την πείσουν να βάλει σε μια χαρτοπετσέτα και στη συνέχεια σε αλουμινόχαρτο τα κοσμήματα που φοράει, με το πρόσχημα ότι δεν θα λιώσουν εάν υπάρξει διαρροή ρεύματος. Ο ένας από αυτούς τη βοηθάει να τα βγάλει και ταυτόχρονα τη ρωτάει εάν έχει άλλα κοσμήματα στο σπίτι, προκειμένου να μη λιώσουν και αυτά σε υποτιθέμενη διαρροή.

Κάποια στιγμή η γυναίκα τους αντιλαμβάνεται, βάζει τις φωνές και δεν διστάζουν να ασκήσουν επάνω της σωματική βία για να διαφύγουν.

Παπάγου: Συνελήφθησαν από τις Αρχές

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας το συγκεκριμένο βίντεο και άλλα από την ευρύτερη περιοχή κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από τους εμπλεκόμενους, έναν 23χρονο Ρομά, ο οποίος εντοπίστηκε στα Λιόσια και στο σπίτι του βρέθηκαν διάφορα κλοπιμαία.

Ο άλλος εμπλεκόμενος διαμένει στη Χαλκίδα, έχει ταυτοποιηθεί, πρόκειται για έναν 32χρονο Ρομά και διαφεύγει μέχρι στιγμής τη σύλληψη. Και οι δύο άνδρες είναι σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα.

Πηγή: ΕΡΤ