«Δεν είναι αυτοσκοπός μας να κλείσουμε τις εθνικές οδούς αλλά όταν βλέπουμε μια κυβέρνηση απέναντι η οποία χειρίζεται το θέμα μόνο καθαρά επικοινωνιακά και κοροϊδεύει τους αγρότες, δεν έχουμε πολλές λύσεις», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

«Από εδώ και πέρα, οπότε, αναγκαστικά θα πάμε σε κλιμάκωση με ό,τι αυτό συνεπάγεται», σημείωσε ακόμη.

Διαβάστε ακόμα: "Αγριεύουν" τα τρακτέρ: Σήμερα πορεία των αγροτών στη Θεσσαλονίκη - Αύριο οι αποφάσεις για την επόμενη μέρα των κινητοποιήσεων

Ερωτηθείς αν θα δούμε τρακτέρ στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας είπε: «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

Ο Σωκράτης Αλειφτήρας στον Γιάννη Αργυρό "Πρωινές ιστορίες"  5-02-2024

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του εκπροσώπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας στα Παραπολτικά 90,1:

Με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις:

Σ.ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣ: Αυτά που εξήγγειλε ο κ. πρωθυπουργός ειναι ένα επικοινωνιακό τρικ του ιδίου, είναι πολιτική που γίνεται μέσω επιδομάτων και στον πρωτογενή τομέα με fuel pass και με ΔΕΗ pass δεν μπορείς να τα καταφέρεις να επιβιώσεις και να παράγεις ποιοτικά προϊόντα.

Σ.ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣ: Δεν μας ικανοποιούν οι απαντήσεις που λάβαμε, εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι θα πάμε σε έναν διάλογο με τον κ. Μητσοτάκη όταν θα έχει να μας δώσει σαφείς απαντήσεις επί των αιτημάτων που έχουμε θέσει. Δεν θα πάμε ούτε να φωτογραφηθούμε στο Μέγαρο Μαξίμου ούτε να πιούμε καφέ στην Ηρώδου του Αττικού, αυτό πρέπει να είναι σαφές. Έχουμε εξαγγείλει πανελλαδική σύσκεψη την Τρίτη το μεσημέρι και από εκεί και πέρα οι συνελεύσεις θα αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σ.ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣ: Κόστος παραγωγής με 80 εκατ. ειδικού φόρου πετρελαίου κατανάλωσης όταν εμείς ζητάμε αφορολόγητο πετρέλαιο και μια μείωση της ΔΕΗ 10%, η οποία στην ουσία θα απορροφηθεί από τις αυξήσεις που κάνουν κάθε μήνα οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, όταν εμείς ζητάμε κατώτερη τιμή στην κιλοβατώρα 7 λεπτά, ενώ τώρα και με τη μείωση ακόμα θα πάμε στα 15-16 λεπτά, καταλαβαίνετε ότι είναι κοροϊδία. Δεν είναι μια σαφής ένδειξη ότι κατανόησαν το πρόβλημα του πρωτογενούς τομέα για το κόστος παραγωγής, οπότε συνεχίζουμε και διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματα που έχουμε θέσει από την πρώτη μέρα.

Σ.ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣ: Δεν είναι αυτοσκοπός μας να κλείσουμε τις εθνικές οδούς αλλά όταν βλέπουμε μια κυβέρνηση απέναντι η οποία χειρίζεται το θέμα μόνο καθαρά επικοινωνιακά και κοροϊδεύει τους αγρότες, δεν έχουμε πολλές λύσεις από εδώ και πέρα, οπότε αναγκαστικά θα πάμε σε κλιμάκωση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ερωτηθείς αν θα δούμε τρακτέρ στην Αθήνα:

Σ.ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣ: Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.