«Πιστεύω ότι θα έρθει όλη η Ελλάδα, πιστεύουμε ότι όλα μαζί τα μπλόκα έχουμε και την ωριμότητα και τη θέληση να βρούμε έναν κοινό δίαυλο να συνεχίσουμε την κινητοποίηση όλοι μαζί, συντονισμένα και όσο μπορούμε ενωτικά για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», σημείωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, για την αυριανή αγροτική σύσκεψη στη Νίκαια.

«Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση, για εμάς δεν υπάρχει δρόμος πίσω, πρέπει να υπάρξει κάποια ουσιαστική ικανοποίηση των αιτημάτων μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε», σημείωσε ακόμη.

Διαβάστε ακόμα: Εκπρόσωπος Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν είναι αυτοσκοπός μας να κλείσουμε τις εθνικές οδούς - Η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα καθαρά επικοινωνιακά, δεν έχουμε πολλές λύσεις

O Ρίζος Μαρούδας   στους  Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή "Μπρα Ντε Φερ" 5-02-2024

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του πρόεδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας στα Παραπολιτικά 90,1:

Για την αυριανή αγροτική σύσκεψη στη Νίκαια:

Ρ.ΜΑΡΟΥΔΑΣ: Πιστεύω ότι θα έρθει όλη η Ελλάδα, πιστεύουμε ότι όλα μαζί τα μπλόκα έχουμε και την ωριμότητα και τη θέληση να βρούμε έναν κοινό δίαυλο να συνεχίσουμε την κινητοποίηση όλοι μαζί, συντονισμένα και όσο μπορούμε ενωτικά για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ρ.ΜΑΡΟΥΔΑΣ: Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά να υπάρχει ένας διάλογος ουσίας. Τα αιτήματά μας δεν έχουν ικανοποιηθεί από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Στέλνουμε αυτά τα αιτήματα και επιμένουμε και θα κλιμακώσουμε, αυτή θα είναι η πρόταση, και πιστεύουμε ότι εφόσον υπάρχει θέληση από την πλευρά της κυβέρνησης να δώσει λύσεις, θα πρέπει να γίνει στο υψηλότερο κυβερνητικό επίπεδο.

Ρ.ΜΑΡΟΥΔΑΣ: Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση, για εμάς δεν υπάρχει δρόμος πίσω, πρέπει να υπάρξει κάποια ουσιαστική ικανοποίηση των αιτημάτων μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνουμε ανυποχώρητα στα μπλόκα και θα κλιμακώσουμε την κινητοποίησή μας ώστε η κυβέρνηση, η οποία έχει και την οικονομική δυνατότητα και τους πόρους, να μην τους διαθέσει κάπου αλλού, αλλά να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει προβλημα επιβίωσης. Εμείς έχουμε υπομονή...

Ρ.ΜΑΡΟΥΔΑΣ: Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε την αποδοχή της κοινής γνώμης, ότι ο λαός στηρίζει αυτά τα αιτήματα και έχει καταλάβει πολύ καλά ότι είμαστε στην ίδια κατηγορία με αυτούς. Όπως μειώνονται τα μεροκάματα, έτσι μειώνεται και το δικό μας το εισόδημα, πουλάμε πάμφθηνα και οι καταναλωτές αγοράζετε πανάκριβα.

Ρ.ΜΑΡΟΥΔΑΣ: Αυτό που θα προτείνουμε αύριο είναι ότι θα πρέπει το επόμενο διάστημα επειδή υπάρχει η δυνατότητα από την πλευρά της κυβέρνησης, η θέληση δεν υπάρχει, αλλά επειδή υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης των αγροτών ότι θα πρέπει να παραμείνουμε στον δρόμο, να κλιμακώσουμε. Εμείς θα προτείνουμε κλιμάκωση.