Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ελλάδα οι αγρότες. Μάλιστα, ένα από τα πιο δυναμικά μπλόκα, βρίσκεται στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στον κόμβο της Σκάλας Αταλάντης.

Σύμφωνα με το τοπικό ενημερωτικό μέσο LamiaReport.gr, οι αγρότες της Λοκρίδας είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας «το δικαίωμα να παραμείνουν στη γη τους διαφυλάσσοντας το πολύτιμο οικογενειακό εισόδημα».

mploko2
mploko

Αγρότες: Τουλάχιστον έως τις 4 το απόγευμα θα είναι κλειστή η εθνικής οδός

Περίπου στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας (05.02.2024) οι αγρότες του μπλόκου της Αταλάντης, βγήκαν και πάλι στην εθνική οδό, κλείνοντας και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας τουλάχιστον έως τις 4 το απόγευμα.

Αυτή τη φορά στο πλευρό τους είχαν και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών, οποίος ευχήθηκε για την άμεση όσο και ειρηνική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας.

Διαβάστε ακόμα: Πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας στα Παραπολιτικά 90,1: "Πιστεύω ότι θα έρθει όλη η Ελλάδα στην αυριανή σύσκεψη - Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο"

Σημειώνεται, πάντως, πως για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων, πολλά θα εξαρτηθούν στην Πανελλαδική σύσκεψη που θα γίνει στη Νίκαια Λάρισας την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου.

Προς το παρόν όλα τα μπλόκα φαίνεται να «συμφωνούν» ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε ένα μικρό μέρος από το χαμένο εισόδημά τους.

 

LamiaReport.gr: Ο Φθιώτιδος Συμεών στο μπλόκο των αγροτών στην Αταλάντη