Τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων δεκάδων υπόπτων για συμμετοχή στο αποκαλούμενο «αντάρτικο πόλης» και άλλων ατόμων που -σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία- κινούνται στις παρυφές της τρομοκρατίας στη χώρα μας διερευνούν οι διωκτικές Αρχές.

Η βομβιστική επίθεση με ωρολογιακό μηχανισμό έχει θέσει σε πλήρη συναγερμό τις ομάδες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που βλέπουν πλέον το φάντασμα της τρομοκρατίας να επανέρχεται δριμύτερο με δύο επιθέσεις μέσα σε διάστημα περίπου ενάμιση μήνα. Παλιοί ύποπτοι και συλληφθέντες για τρομοκρατία αλλά και «νέο αίμα», οι αποκαλούμενοι «μπαχαλάκηδες» των Εξαρχείων, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών και ερευνώνται εξονυχιστικά.

Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας: Εν αναμονή των εργαστηριακών αναλύσεων

Όπως έγραψε χθες η «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται ήδη σε επαφή με διεθνείς υπηρεσίες καταπολέμησης της τρομοκρατίας, που κατά το παρελθόν είχαν βοηθήσει τα μέγιστα για την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» μετά την τελευταία της δολοφονική επίθεση με θύμα τον Βρετανό αξιωματούχο Στίβεν Σόντερς. Για να φτάσουν οι αστυνομικοί στα ίχνη των δραστών, πρέπει πρώτα να εντοπιστούν τα δρομολόγια προς το υπουργείο Εργασίας και κατά τη διαφυγή τους. Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα δώσουν οι αναλύσεις των εργαστηρίων, όπου ήδη επεξεργάζονται τα βίντεο που έχουν συγκεντρωθεί από κάμερες ασφαλείας από διάφορες περιοχές της Αθήνας. «Επαγγελματικό» χαρακτήρισε το χτύπημα ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής: «Δεν έγινε κανένα λάθος. Είπαν σε 40 λεπτά κι έσκασε σε 40» είπε στον ΑΝΤ1.

Οι τρομοκράτες δεν έχουν στείλει προκήρυξη

Ένα ακόμη σημαντικό ζητούμενο για τις Αρχές είναι το γεγονός πως οι τρομοκράτες δεν έχουν στείλει προκήρυξη. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει, λένε οι αστυνομικοί, ότι σχεδιάζουν και άλλη επίθεση και θα αναλάβουν μετά την ευθύνη για τα χτυπήματά τους. Όπως έκανε άλλωστε κατά το παρελθόν και η «17 Νοέμβρη» αλλά και άλλες μεταγενέστερες οργανώσεις. Αυτό που προβληματίζει τους αστυνομικούς, που προσπαθούν να φτάσουν γρήγορα στα ίχνη των τρομοκρατών ώστε να διακόψουν μια και καλή τη δράση τους, είναι με ποιον τρόπο θα μπορούσε να γίνει τυχόν επόμενο χτύπημα, αν δηλαδή χρησιμοποιηθούν πάλι εκρηκτικά ή προτιμηθούν Καλάσνικοφ, ακόμα και εκτοξευτές ρουκετών.

Ζητούμενο είναι επίσης τι περιλαμβάνει το οπλοστάσιο των τρομοκρατών. Μέχρι στιγμής η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», που ανέλαβε τηλεφωνικά την ευθύνη για την επίθεση στο υπουργείο Εργασίας, χρησιμοποίησε ποσότητα 3-5 κιλών ισχυρής εκρηκτικής ύλης. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες και για τον εντοπισμό των μελών της «Ένοπλης Προλεταριακής Δικαιοσύνης», η οποία με προκήρυξή της ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδή. Για τις Αρχές, οι δύο οργανώσεις είναι η… εξής μία, δηλαδή τα ίδια πρόσωπα, που εμφανίζονται με διπλό όνομα για να προκαλέσουν μεγαλύτερη σύγχυση. Για αυτή την επίθεση, τα ευρήματα έως τώρα είναι περιορισμένα, με τις Αρχές να δίνουν βαρύτητα στο χτύπημα της οδού Σταδίου.